Interimatul funcţiei de prim-ministru al Moldovei ar putea fi asigurat de vicepremierul Victor Osipov

Publicat in Politica 30 Octombrie 2015 404 ori
Google+ WhatsApp
Interimatul funcţiei de prim-ministru al Moldovei ar putea fi asigurat de vicepremierul Victor Osipov
Interimatul funcţiei de prim-ministru al Moldovei ar putea fi asigurat de vicepremierul Victor Osipov

Interimatul funcției de prim-ministru al Republicii Moldova ar putea fi asigurat de Victor Osipov, vicepremierul în exercițiu pentru reintegrare, după ce premierul demis Valeriu Streleț a refuzat să exercite această funcție până la formarea unui nou guvern.


Președintele Nicolae Timofti urmează să desemneze un prim-ministru interimar din rândul celor patru vicepremieri din executivul aflat în exercițiu: Victor Osipov, Natalia Gherman, Stephane Christophe Bride și Gheorghe Brega. Conform unor surse ale agenției menționate, cel mai probabil va fi numit Victor Osipov, potrivit Agerpres.

Valeriu Streleț a anunțat anterior că nu dorește să asigure interimatul funcției de prim-ministru, el prezentându-și vineri demisia conform prevederilor legale. Potrivit Constituției Republicii Moldova, după adoptarea de către parlament a moțiunii de cenzură, premierul în exercițiu trebuie să-și prezinte demisia președintelui în cel mult trei zile. Șeful statului urmează apoi să inițieze consultări cu partidele parlamentare, după care va desemna un nou prim-ministru.

Executivul condus de liberal-democratul Valeriu Streleț a fost demis joi, în urma unei moțiuni de cenzură inițiate de socialiști și de comuniști și susținute de Partidul Democrat, una din formațiunile aflate la putere, într-un moment în care tensiunile din alianța proeuropeană fuseseră amplificate de arestarea fostului premier Vlad Filat.



Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.