VICTOR PONTA: Sunt hotărât să rămân în funcţia de premier. În PSD, trebuie să avem decenţa să tăcem o perioadă

Publicat in Politica 17 Noiembrie 2014 519 ori
Google+ WhatsApp
VICTOR PONTA: Sunt hotărât să rămân în funcţia de premier. În PSD, trebuie să avem decenţa să tăcem o perioadă
VICTOR PONTA: Sunt hotărât să rămân în funcţia de premier. În PSD, trebuie să avem decenţa să tăcem o perioadă

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Victor Ponta a anunţat, luni, în prima declaraţie de presă, susţinută după prezentarea rezultatelor oficiale, că îşi propune să rămână în postul de premier atâta vreme va avea sprijinul coaliţiei de guvernământ. În plus, Ponta şi-a declarat disponibilitatea de a dialoga cu Klaus Iohannis, preşedintele ales duminică.


REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Premierul Victor Ponta a precizat că îşi exprimă dorinţa de dialog cu noul preşedinte ales, Klaus Iohannis, menţionând că nu va demisiona din funcţia de premier şi că vrea să continue actul de guvernare cu partenerii actuali, plus PLR.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.   Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că electoratul a dat partidului un mesaj foarte puternic, iar social-democraţii trebuie "să aibă decenţa şi înţelepciunea să tacă din gură o perioadă şi să se gândească ce trebuie schimbat".

Referitor la PSD, cred că electoratul ne-a dat ieri un mesaj foarte puternic. Să avem decenţa şi înţelepciunea să tăcem din gură o perioadă, să ne gândim ce trebuie schimbat. Negoiţă (Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 -n.r.) şi Vanghelie (Marian vanghelie, primarul Secorului 5 -n.r.) au pierdut foarte rău. Să avem toţi decenţa şi bunul simţ de a tăcea", a afirmat Victor Ponta.

El a mai spus că PSD este cel mai mare partid, dar şi "partidul care atrage cel mai mare vot negativ"

"Peste o săptămână-două, după ce ne gândim bine de tot, împreună cu Liviu Dragnea, omul alături de care am făcut echipă şi am câştigat, putem să tragem concluzii şi să schimbăm PSD în direcţia pe care oamenii o aşteaptă, nu direcţia pe care o vor unii lideri", a mai spus preşedintele PSD.

El a adăugat că va avea grijă să ţină partidul unit: "Cu toată autoritatea şi sprijinul pe care încă le am în PSD, voi avea grijă să păstrez acest partid unit şi să ne despărţim drumul de toţi cei care îşi doresc altceva în viaţă sau cei care consideră că acum este momentul să obţină vreun avantaj personal".

Principalele declaraţii ale lui Victor Ponta:

Îl felicit pe dl. Iohannis, este un preşedinte legitim şi sunt convins că va face tot ce ţine de domnia sa pentru a face bine României. România a dovedit că este o democraţie consolidată. Îmi exprim dorinţa de dialog cu noul preşedinte legitim al României. Sunt absolut convins că şi domnia sa va dori să dialogăm. România are nevoie de stabilitate şi predictibilitate.

- Strict personal, mi-ar fi mai uşor pentru mine şi pentru familia mea.... românii au votat în 2012 pentru o coaliţie ce a încercat să-şi facă datoria faţă de români. Cât timp am sprijinul coaliţiei sunt hotărât să rămân în funcţia de prim-ministru.

- Cred cu toată obiectivitatea că ACL încă nu are un program şi o echipă guvernamentală. În calitate de coaliţie, noi ne putem face datoria. Intenţionez să continui actul de guvernare, să adoptăm cât mai repede bugetul. Nu schimbăm cota unică, nu mărim taxele că tot s-a terminat campania electorală.

- O să încerc să salvez presitigul prestigiul MAE. Dl. Meleşcanu a venit în ultimul moment, a încercat să facă ce a putut. S-a muncit foarte mult, dar e nevoie de o schimbare de legislaţie.

Cred că electoratul ne-a dat un mesaj foarte puternic şi trebuie să avem decenţa să tăcem o perioadă din gură. Să ne gândim de ce oamenii nu ne-au votat, domnii Negoiţă şi Vanghelie au pierdut foarte rău. Deci trebuie să avem decenţa să tăcem o perioadă.

- Peste o săptămână-două, împreună cu Liviu Dragnea, omul cu care totdeauna am făcut echipă şi cu care am câştigat de multe ori, putem trage concluzii şi să schimbăm PSD în direcţia pe care o vor oamenii, nu câţiva lideri. Până atunci, voi avea grijă să păstrez partidul unit şi să ne despărţim de cei care cred că e momentul să obţină ceva în viaţă.

- Mâine, toţi cei din coaliţie vom vota pentru respingerea definitivă a legii amnistiei şi pentru ridicarea imunităţii parlamentarilor cu probleme.

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU:

Nu înţeleg remarca 'Ne-am luat ţara înapoi'. Este o remarcă tipică de Băsescu şi lucrul ăsta mă pune pe gânduri. Dacă va începe să divizeze România e un semn foarte prost.
- Voi continua lupta începută pentru a reprezenta liberalismul în România
- Mâine voi pune pe ordinea de zi adoptarea unei hotărâri privindu-l pe senatorul Akos Mora. În mod normal, ar fi trebuit să-şi depună demisia.

DANIEL CONSTANTIN: PC rămâne consecvent angajamentelor faţă de partenerii noştri. Suntem conştienţi cu toţii faţă de semnificaţia votului de ieri. Din 16 noiembrie trebuie schimbată atitudinea faţă de electorat. Îi asigur pe toţi ce au votat că vom căuta cele mai bune soluţii şi le vom aplica.

GABRIEL OPREA: Susţinere totală pentru Victor Ponta faţă de actuala formulă politică. Niciodată UNPR nu a dat jos un guvern din care a făcut parte. În majoritatea localităţilor unde sunt primari UNPR a câştigat Victor Ponta.

VICTOR PONTA: În zilele următoare o să stau mai muLT cu familia care suferă mai mult decât mine. Mi-am dorit cel mai mult ca primul-ministru şi preşedintele să lucreze împreună pentru ţară. Eu pot să fac acest lucru.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.