Primarul din Comarnic, "cel mai mare specialist in deturnarea de Fonduri Europene"

Publicat in Politica 07 Mai 2014 2675 ori
Google+ WhatsApp
Primarul din Comarnic, "cel mai mare specialist in deturnarea de Fonduri Europene"
Primarul din Comarnic, "cel mai mare specialist in deturnarea de Fonduri Europene"

Asociatia pentru Prevenirea Abuzurilor Fiscale il acuza pe primarul din orasul Comarnic, judetul Prahova, ca a deturnat fondurile UE pentru crescatorii de animale din zona. Dorian Vasile Botoaca poate dormi linistit, insa, pentru ca DNA Ploiesti l-a gasit nevinovat si a cerut ca dosarul sa fie mutat la Parchetul de pe langa Judecatoria Sinaia.

 

 

Somnul D.N.A.(Prahova)… naste monstri in Comarnic

 

Subscrisa APAF, identificata cu codul unic de inregistrare nr. 26428290 si cu sediul in Bucuresti, str. Mihail Moxa,nr 22, sector 2, adresa de corespondenta str. Serbanica Vasile nr. 9, ap. 1, sector 2, Bucuresti, trage din nou un semnal de alarma, rugand presa din Romania sa mediatizeze cea mai mare frauda din Romania din ultimii 20 de ani, primarii comunelor si satelor din Romania fraudand circa 1 miliard euro pe an inca din 2007, sume destinate crescatorilor de animale din bugetul Comunitatii Europene pentru zona unde pasuneaza animalele.

 

Spre deosebire de subventia pe cap de animal ce este infima ca si suma (40 ron/ovine si 400 ron/bovine) aceasta subventie pe pasune ajunge in zona submontana si la 300 euro pe hectar,( cu o vaca sau un cal putandu-te califica chiar si la 3ha in cazul in care nu sunt animale, adica la 900 euro pe cap de animal), bani ce ar salva multe dintre fermele mici si mijlocii, de animale, ce in ultima perioada au inceput sa dispara din Romania.

 

Din pacate, insa, in loc ca acesti bani sa ajunga la crescatorii de animale, ei au ajuns in “bugetele” primariilor de unde au fost scoase in mod ingenios de catre Primari ce au platit ,chipurile, pentru lucrari de intretinere a pasunilor, sume exorbitante ce in general echivalau cu subventia de 200-300 euro pe hectar, astfel incat in final in “bugetul” localitatii nu mai ramanea nimic.

 

Este si cazul Primarului din Comarnic, din punctul nostru de vedere, cel mai mare specialist in deturnarea de Fonduri Europene destinate crescatorii de animale, ce in 2007 a depus la A.P.I.A. o cerere si a cerut subventie pentru, nici mai mult nici mai putin de 2000 HECTARE, semnand (fara a avea acordul consilierilor) declaratia de eligibilitate ca ”nu exista cereri scrise ale crescatorilor de animale”:

 

- Culmea, cererile scrise existau si dansul nu numai ca stia de ele, dar si amendase mai multi crescatori de animale pentru ca foloseau pasunea, fara ca Primaria sa le-o fi inchiriat;

 

- Culmea, pe declaratia de eligibilitate lipseste semnatura reprezentantului Consiliului Local Comarnic, consiliu care, ce sa vezi, nici nu luase o hotarare pentru a cere aceasta subventie in locul crescatorilor de animale, Primarul practic depunand cererea de subventie la APIA fara stirea consilierilor;

 

- Culmea, declaratia in original de la A.P.I.A. Prahova (in baza careia s-ar fi facut expertiza grafoscopica din care ar fi reiesit evident ca Primarul a depus cererea in numele consilierilor fara stirea acestora) nu se gaseste.

 

- Culmea, in urma sesizarilor crescatorilor de animale, i-au fost respinse de la plata, domnului Primar, nici mai mult nici mai putin de 1172 hectare….dansul declarand, “culmea tupeului” ca acestea se datoreaza “suprapunerilor peste localitatile invecinate”.

 

- “Culmea suprapunerii” a fost atinsa insa in 2009, cand intr-o cerere de 1525 hectare i-au fost respinse circa 1425 hectare.

 

In urma miting-urilor crescatorilor de animale din 2012, de pe DN1 si de la M.A.D.R., ce amenintau ca se vor duce in fata Parlamentului European de la Bruxelles, DNA Prahova “s-a grabit”, si dupa 2 ani de cercetari a fortat sa-l scoata nevinovat pe Primar sustinand ca nu este competenta lor deoarece “fapta nu exista”, sau “frauda este sub 200.000 de euro si competent este Parchetul de pe langa Judecatoria Sinaia”.

 

Culmea Judecatoria a statuat definitiv si irevocabil faptul ca “Desfiinţează ordonanţele atacate şi trimite cauza procurorului în vederea începerii urmăririi penale faţă de învinuitul B.V.D. sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 18 indice 1 alin.1 din Legea nr. 78/2000. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.- hotararea 142/2013 din 26.07.2013”.

 

Cu toate acestea, vazand ca DNA nu ia nici-o masura, tergiversand in continuare dosarul, probabil, Primarul de Comarnic continua sa aprobe caiete de sarcini prin care permite participarea la licitatii numai a crescatorilor de ovine si bovine (cu toate ca acestea nu acopera nici 10% din suprafata Comarnicului), si cu toate ca crescatorii de cabaline din localitate nu au pasune, isi permite contrar legii, sa organizeze caiete de licitatii pentru crescatorii de animale din alte localitati, in conditiile in care animalele din localitate mor de foame deoarece nu au pasune.

 

Facem un apel catre presa din Romania sa mediatizeze acest tip de frauda ce are loc in fiecare localitate unde exista pasune deoarece animalele oamenilor s-au imputinat de 3 ori in ultimii 3 ani in Romania …..si probabil buzunarele primarilor s-au marit cu “300 Euro x numarul de hectare din localitate” in ultimii 3 ani."

 

Cu stima,

Presedinte: Dr. medic stomatolog Garbis Vincentiu Kehaiyan

Asociatia pentru Prevenirea Abuzurilor Fiscale

 

sursa: www.max-media.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.