Cum comenta “Baronul puiulor”, deputatul PMP Florin Popescu, votul Camerei in cazul Chitoiu. Cum s-a intors roata pentru “curajosul” deputat PMP

Publicat in Politica 28 Aprilie 2014 2318 ori
Google+ WhatsApp
Cum comenta “Baronul puiulor”, deputatul PMP Florin Popescu, votul Camerei in cazul Chitoiu. Cum s-a intors roata pentru “curajosul” deputat PMP
Cum comenta “Baronul puiulor”, deputatul PMP Florin Popescu, votul Camerei in cazul Chitoiu. Cum s-a intors roata pentru “curajosul” deputat PMP

Cum s-a intors roata pentru “curajosul” deputat PMP Florin Popescu. Acesta sta la mana colegilor sai din Camera Deputatilor, care vor hotari daca vor incuviinta sau nu cererea DNA de arestare preventiva. Prima decizie a fost luata astazi, 28 aprilie, cand Comisia juridica din Camera Deputatilor a respins cererea DNA.
 
 
 
 
 
Imediat dupa vot, Florin Popescu, care in urma dosarului de la DNA s-a ales cu porecla de “Baronul puilor”, a recunoscut ca este nelinistit in legatura cu posibila sa arestare, dar a tinut sa le multumeasca deputatilor din Comisia Juridica pentru decizia lor. “E o neliniste, e o preocupare pentru ca vorbim de libertatea mea si cred ca niciun cetatean din aceasta tara nu este linistit atunci cand se vorbeste despre arestarea preventiva. Vreau sa multumesc membrilor din Comisia juridica pentru ca au dat acest aviz, consultativ e adevarat, saptamana viitoare voi merge in plen, voi sustine argumentele prin care sustin ca nu sunt un pericol public. Respect institutiile statului, nu voi ataca nicio institutie a statului in perioada urmatoare, ca e vorba de DNA sau de Parlament”, a spus Popescu.
 
 
“Baronul puilor” era insa mult mai curajos in urma cu aproape doua luni. Acesta critica la televizor decizia Camerei Deputatilor, care in urma votului din Plen, a respins cererea DNA de incepere a urmaririi penale impotriva fostului ministru de Finante Daniel Chitoiu. De ce unul e protejat si altul nu e, se intreba la acea vreme Popescu, intr-o emisiune la B1 Tv: “Stiti ce enerveaza pe oameni? Ca nu e aceiasi unitate de masura. Prapaditul ala de la Buzau, Coman (n.r. - Gheorghe Coman, denumit “deputatul auto”), pe ala imediat s-a napustit lumea, ca a stricat pretul. Ala e o plevusca micuta, asa. Cand apare un rechin... De ce pe unul il protejezi si pe altul nu. Sau, de ce in Parlament mai vii inca o data cu aceasta solicitare de ridicare a imunitatii si de exemplu pe cei din fotbal i-ai ars cum i-ai ars? Sau altii. Nu e in regula”.
 
 
Tot atunci, “Baronul puilor” ii explica deputatei PSD, Mihaela Mitrea, ca au existat doar doi parlamentari care au fost barbati si care si-au dat demisia cand erau anchetati: Miron Mitrea si Traian Basescu. De asemenea, cu o vitejie nemaintalnita, Popescu decreta la televizor ca parlamentarii cu dosare penale nu ar trebui sa se ascunda dupa imunitate, ci sa iasa cu pipetul inainte sa se lase la voia Justitiei: “Sotul dumneavoastra a fost singurul care a facut un gest nobil si si-a dat demisia. Miron Mitrea si Traian Basescu au facut acest lucru. Domne', mai cautati barbati. Mai cautati barbati prin Romania, care sa-si dea demisia atunci cand au o problema, ba frate, am facut o prostie, ma duc cu pieptul inainte, ce-o vrea Justitia, aia sa fac. Nu te pitesti pe dupa fusta lui Zgonea”.
 
 
Acum ce sa intelegem? Ca “Baronul puilor” nu e barbat, asa cum au fost Basescu si Mitrea, care si-au dat demisia? Ca i-a pierit de tot curajul? Sau ca e un rechin protejat de colegii parlamentari si nu o “plevucsa micuta” precum deputatul auto?
 
 
 
 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.