Comunicat Primaria Ploiesti, pe tema apei calde: Consiliul Județean Prahova arată o totală lipsă de respect față de ploieșteni!

Publicat in Politica 05 Septembrie 2022 2436 ori
Google+ WhatsApp
Comunicat Primaria Ploiesti, pe tema apei calde: Consiliul Județean Prahova arată o totală lipsă de respect față de ploieșteni!

Consiliul Județean Prahova arată o totală lipsă de respect față de ploieșteni!

Pentru a treia oară consecutiv, reprezentanții Consiliului Județean în A.G.A a A.D.I. Termo Prahova nu s-au prezentat, nici astăzi, la ședința similară programată, statutar, a se desfășura în regim de urgență, în vederea demarării procedurilor legale privind asigurarea apei calde pentru ploieșteni.

De mai bine de o lună de zile ploieștenii nu au apă caldă, în urma rezilierii contractului nr. 185/7/09.05.2022 de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Ploiești, în sistem centralizat, reziliere ce a fost dispusă, unilateral, de către membrii Consiliului Județean Prahova, desemnați în A.G.A. a A.D.I. Termo Prahova.

În această situație, conform prevederilor art. 33 alin. (2) şi (3) din Legea serviciilor comunitare de utilități publice nr 51. /2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, autoritățile administrației publice locale, în speță ADI Termo Prahova, adoptă în maxim 30 de zile hotărârile necesare pentru asigurarea furnizării/prestării serviciilor/activităților de utilități publice în oricare dintre aceste situații:
alin. 2) - a) revocarea, abrogarea, anularea sau încetarea în orice alt mod al efectelor hotărârii de dare în administrare
b) încetarea înainte de termen a contractului de delegare a gestiunii
c) neacordarea, retragerea sau încetarea valabilității licenței

Acest fapt este susținut şi de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei prin adresa nr. 139678/02.09.2022 adresată ADI Termo Prahova, singura instituție care poate demara o nouă procedură pentru un nou operator.
Municipalitatea ploieșteană este nevoită să solicite, din nou, pentru a patra oară, ADI Termo Prahova reluarea procedurii de convocare a Adunării Generale a Acționarilor (A.G.A.) a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Termo Prahova, în vederea demarării procedurilor legale privind asigurarea apei calde pentru ploieșteni.
Acest demers vine ca urmare a faptului că, reprezentanții Consiliului Județean în A.G.A a A.D.I. Termo Prahova nu s-au prezentat, nici astăzi, la ședința similară programată, statutar, a se desfășura în regim de urgență, în contextul amintit mai sus.

Reamintim că, din A.G.A. a A.D.I. Termo Prahova fac parte 4 (patru) reprezentanți ai Consiliului Județean Prahova și 3(trei) reprezentați ai Consiliului Local Ploiești, prin urmare ședința nu a întrunit, nici astăzi, cvorumul necesar în vederea luării unei decizii menite să rezolve această problemă stringentă cu care se confruntă orașul nostru.

Menționăm că cei 3 membri stabiliți prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Ploiești au fost prezenți la fiecare ședință, dar nu s-a întrunit cvorumul necesar pentru a se o lua o decizie în acest sens.

Comunicat Primaria Ploiesti

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.