Familia regala a Romaniei va fi intampinata, marti, de primarul Volosevici si viceprimarii Nicodim si Trofin

Publicat in Politica 09 Mai 2022 615 ori
Google+ WhatsApp
Familia regala a Romaniei va fi intampinata, marti, de primarul Volosevici si viceprimarii Nicodim si Trofin
Familia regala a Romaniei va fi intampinata, marti, de primarul Volosevici si viceprimarii Nicodim si Trofin

Ploieștiul va primi vizita Familie Regale a României.

Primarul municipiului Ploiești, domnul Andrei Liviu Volosevici, împreună cu viceprimarii orașului nostru, doamna Magdalena Trofin și domnul Daniel Nicodim, vor întâmpina Familia Regală marți, 10 mai 2022, cu prilejul Zilei Independenței de Stat a României.
Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, însoțită de Alteța Sa Regală, Principele Radu și de Alteța Sa Regală, Principesa Sofia, vor sosi cu Trenul Regal, în Gara de Sud, la ora 12.10, unde vor fi primiți oficial de reprezentanții autorității publice locale.
Precizăm că, Trenul Regal va pleca din Gara Regală Băneasa, marți, 10 Mai 2022, la ora 11.00.
Prima oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Ploiești Sud, la ora 12.10. Accesul publicului și al presei este liber.
A doua oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Buzău, a treia oprire va avea loc în Gara Brăila, iar ultima oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Galați.
La data de 10 mai 1866, prințul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen depunea jurământul de credință în fața Parlamentului fiind proclamat domnitor al României. În martie 1881, Parlamentul a votat transformarea țării din principat în regat, iar la data de 10 mai 1881, Principele Carol a fost încoronat Rege al României.
Scurt istoric al Trenului Regal
Trenul Regal folosit în prezent de către Familia Regală a fost inaugurat în anul 1928 și a fost gândit ca un mijloc de transport pentru Regele Ferdinand Întregitorul și Regina Maria, în vizitele lor numeroase pe teritoriul României Mari. Anterior, Regele Carol I și Regele Ferdinand au folosit alte două garnituri de tren, din anii 1870 până în anii 1920.
Trenul a fost fabricat în Italia la solicitarea statului român, la uzinele Ernesto Breda – Construzioni Meccaniche Milano, din 1926 până în 1928. El a fost livrat României și a intrat în serviciul Casei Regale la un an după trecerea la cele veșnice a Regelui Ferdinand. Primii ani din istoria trenului sunt legați de Regina Maria, de Regele Mihai, de Regina Mamă Elena și, desigur, de Regele Carol al II-lea.
Trenul Regal a fost inițial folosit la realizarea vizitelor de Stat din țările europene și la vizitarea comunităților urbane și rurale. După anul 2012, el a redevenit un mijloc de a face legătura între Coroană și comunitățile locale, dar și un simbol al statului român.
În anii 1940, Regele Mihai și Regina-mamă Elena au folosit Trenul Regal în multe ocazii. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, suveranul și mama au petrecut, grație Trenului Regal, multe clipe alături de oameni, de comunități, de familii românești.
Trenul este compus din cinci vagoane: Vagonul Sufragerie, Vagonul Majestății Sale, Vagonul Musafirilor Regali, Vagonul Invitaților și Vagonul Casei Majestății Sale. Lor li se adaugă, în cazul unor Funeralii Regale, Vagonul Funerar.
Cu actualul Tren Regal au călătorit patru generații ale Familiei Regale: Regina Maria, Regele Carol al II-lea, Regina Elena, Regele Mihai și Majestatea Sa Margareta. Nu au călătorit niciodată cu acest tren Regele Ferdinand I și Regina Ana.
În zilele noastre, Trenul Regal a reînceput drumurile sale, ducând membrii Familiei Regale în orașele din țară, în anul 2012. De atunci încoace au fost efectuate 11 călătorii, în 50 de orașe din țară.
Sursa foto și text: Familia Regală a României

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.