Primarul Andrei Volosevici: 2022 va fi anul investitiilor. Prioritate au drumurile; vom demara lucrarile pentru Spitalul Municipal de Urgenta

Publicat in Politica 05 Ianuarie 2022 947 ori
Google+ WhatsApp
Primarul Andrei Volosevici: 2022 va fi anul investitiilor. Prioritate au drumurile; vom demara lucrarile pentru Spitalul Municipal de Urgenta
Primarul Andrei Volosevici: 2022 va fi anul investitiilor. Prioritate au drumurile; vom demara lucrarile pentru Spitalul Municipal de Urgenta

Anul 2022 se anunță ca fiind unul în care vor fi demarate noi mari investiții în municipiul Ploiești. Primarul Andrei Volosevici a prezentat lista cu proiectele care vor fi demarate în acest an, iar în ea se regăsesc investițiile în infrastructură, construirea Spitalului Municipal de Urgență Ploiești și modernizarea cartierului Mitică Apostol.

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a anunțat miercuri faptul că bugetul de investiții va fi mult mai mare decât în anii anteriori. Totodată, Volosevici a susținut că a reușit să actualizeze prețurile prevăzute în caietele de sarcini, astfel încât firmele să fie interesate să liciteze proiectele de investiții demarate de Primăria Ploiești.

"Bugetul de investiții va fi mult mai mare. Totodată fondurile europene vor fi prioritare. A fost o discuție legată de Ordonanța 15, de actualizare a prețurilor și le-am actualizat. Ne vom lămuri în ce măsură parte dintre aceste prețuri, deoarece înseamnă 16 milioane de euro în plus care ar trebui să-i prevadă pentru implementarea investițiilor. Până în prezent, nefiind actualizate prețurile și nefiind un cadru legal pentru a le reactualiza, societăţile nu se prezentau. Așadar, am actualizat prețurile și am scăpat și de această problemă", a susținut primarul Andrei Volosevici.

Șeful executivului ploieștean a anunțat că în 2022 municipalitatea se va concentra pe investiții în infrastructură și că se va interveni cu prioritate în cartierul Mitică Apostol. Astfel, Volosevici speră ca în cel mai scurt timp consilierii locali să înțeleagă necesitatea prelungirii contractului cu Apa Nova, care va aduce în Ploiești investiții în infrastructura apă-canal în valoare de 33 milioane euro.

"Anul acesta ne vom concentra pe parte drumuri, școli, tot ce ține de bulevard, aici o să vedem exact pe programul Anghel Saligny cum ne corelăm cu ceea ce înseamnă finanțarea de acolo.
Rămâne în continuare marea discuție legată de prelungirea contractului cu Apa Nova. Nu am cum să vă ascund faptul că nu sunt încântat că nu s-a votat prelungirea contractului cu Apa Nova deoarece construim bugetar și una este să construiești bugetar știind că prin prelungirea acestui contract ai 13 milioane de euro care vor fi investiți în 2022 în infrastructură, ceea e înseamnă extindere de canalizare, extindere rețea de apă, racorduri și o ministație de epurare pentru cartierul Mitică Apostol. Cartierul Mitică Apostol este o prioritate pentru anul 2022 clar, indiferent ce se întâmplă, acolo vom interveni prima oară. Cartierul Pictor Rosenthal intră pe parte de fonduri europene, deci implicit vom începe să lucrăm și acolo.

Nici măcar un minut nu o să mă opresc din a-i convinge pe consilierii locali că este o chestiune absolut în regulă. Vă reamintesc că în 25 ani obligația de investiții a fost de 15 milioane euro. Acum, în 10 ani, obligația investițiilor pe care o are Apa Nova, fără niciun ban de la bugetul local, este de 33 milioane euro doar în infrastructură. Deci, nu voi obosi și nu mă voi opri niciun minut să conving consilierii locali că este o necesitate și este o chestiune care ne ajută. Evident, vreau să fac lucrul ăsta foarte rapid și undeva pe la jumătatea lunii, proiectul de Hotărâre va fi repus pe ordinea de zi, deoarece, în acest fel, vă dați seama că ne putem face și construcția bugetară. Dacă ai 13 milioane de euro pe care la un moment dat îi poți investi de exemplu în cartierul Mitică Apostol, nu-i mai pui din bugetul local, dat fiind situația", a mai declarat primarul Volosevici.

2022 va fi și anul investițiilor în sănătate, șeful executivului ploieștean precizând că în acest an va demara proiectul "Spitalul Municipal de Urgență Ploiești.

"Totodată, țin să vă anunț că fără discuție vom demara Spitalul Municipal de Urgență", a conchis primarul Andrei Volosevici.

Sursa www.deprahova.ro

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.