Deputatul Mircea Rosca, indemn la ratiune si respectarea drepturilor omului: Am votat impotriva certificatului verde pentru libera circulatie

Publicat in Politica 06 Octombrie 2021 Actualizat: 06 Octombrie 2021 1544 ori
Google+ WhatsApp
Deputatul Mircea Rosca, indemn la ratiune si respectarea drepturilor omului: Am votat impotriva certificatului verde pentru libera circulatie
Deputatul Mircea Rosca, indemn la ratiune si respectarea drepturilor omului: Am votat impotriva certificatului verde pentru libera circulatie

Deputatul liberal Mircea Rosca a transmis, astazi, ca s-a opus prin vot limitarii drepturilor fundamentale prin impunerea certificatului verde, indemnandu-si colegii parlamentari sa ii urmeze exemplul.

Rosca a avut, astfel, un discurs rational, prin care a reiterat ideea ca oamenii nu pot fi ingraditi cand vine vorba despre drepturi si libertati fundanentale si nici segregati in functie de alegerile pe care le fac in raport cu vaccinarea.

Redam integral postarea deputatului:

Astăzi, în Comisia pentru drepturile omului am respins proiectul de lege privitor la certificatul verde pentru libera circulație și recomand colegilor deputați să îmi urmeze exemplul când această lege va ajunge în plen. Drepturile fundamentale garantate de Constituție nu pot fi încălcate.

Am ales să fac asta pentru că libertatea de a alege primează. Indiferent de interese, frici, calcule politice sau sociale.

Dreptul la integritatea fizică, la liberă circulație, la a nu fi discriminat în nici un mod sunt consfințite de Constituție. Drepturile nu pot fi restrânse oricum.
Avem libertatea și datoria de a construi propriul model de decizie. Nu suntem obligați să legiferăm la pachet legi sub ,,efectul de turmă", pentru că ni se recomandă exemplul altor țări din Europa care au votat într-un fel.

Nu votez blamând o categorie sau alta, Vaccinați vs. Nevaccinați. Ambele categorii pot, spun specialiștii, transmite virusul.

Militez pentru accesul la vaccinare, pentru posibilitatea de a alege liber dacă te vaccinezi sau nu, iar dacă alegi să nu te vaccinezi pledez pentru accesul la testarea subvenționată de stat. Putem fi informați, liberi și în siguranță doar dacă avem posibilitatea de a afla în orice moment cum stăm cu propria imunitate, singura ce garantează total sănătatea noastră.

Mai mult, trebuie să ne îngrijim și de ceilalți cetățeni bolnavi, care neavând acces la servicii medicale, suferă sau chiar își pierd viețile.

Refuz să rămân indiferent atunci când se încalcă, fie şi pentru o cauză nobilă, o limită a drepturilor noastre câștigate în întreaga istorie de către cei ce și-au dedicat întreaga viață luptei pentru libertate.

Sunt liberal. De aceea ,,mă străduiesc" să rămân fidel valorilor acestei doctrine, care trebuie să apere răspicat și mai presus de orice, drepturile şi libertățile individuale ale cetățenilor acestei țări!

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.