Deputatul Mircea Rosca anunta ca a respins, alaturi de colegi, proiectul privind parteneriatul civil, al USR

Publicat in Politica 29 Septembrie 2021 681 ori
Google+ WhatsApp
Deputatul Mircea Rosca anunta ca a respins, alaturi de colegi, proiectul privind parteneriatul civil, al USR
Deputatul Mircea Rosca anunta ca a respins, alaturi de colegi, proiectul privind parteneriatul civil, al USR

Propunerea legislativă privind parteneriatul civil a fost respinsă marți, 28 septembrie, la Camera Deputaților. Voturile pentru propunerea de respingere au fost: pentru=226, contra=57, abtineri=6, nu au votat=3.

Propunerea a fost făcută de Bîzgan-Gayral Oana-Mioara, care a intrat în 2016 în parlament ca deputat USR, după care a activat ca deputat independent.

Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a respins inițiativa legislativă în 29 octombrie 2018. Ulterior, Consiliul Legislativ a avizat favorabil, în timp ce Guvernul anunța că nu susține adoptarea.

"Astăzi în Camera Deputaților, alături de colegii mei am votat și respins definitiv un proiect de lege privind parteneriatul civil al inițiatoarei USR Oana-Mioara Bîzgan-Gayral. Acest gen de inițiative și presiuni, din ce în ce mai agresive și prezente, sunt în realitate la spectrul opus al interesului nostru național și creștin.

Deși lumea se confruntă cu o criză sanitară fără precedent, deși situația economică este semnificativ afectată, deși românii sunt creștini, iar familia este instituția fundamentală a societății, totuși există grupuri de presiune ideologică care, dincolo de toate cele amintite, insistă cu subminarea prin dublare a instituției familiei. Care poate fi rostul unui asemenea parteneriat, câtă vreme există instituția familiei, iar doamna inițiatoare își dorește nici mai mult, nici mai puțin ca partenerii civili să aibă „aceleași drepturi procedurale și statut în toate instanțele și procedurile administrative precum cuplurile căsătorite."

Sunt momente de cernere, sunt momente de cumpănă, și chiar dacă presiunile mari ale momentului ne-ar putea distrage de la maxima atenție datorată unor astfel de încercări de subminare a familiei, sunt fericit că parlamentarii PNL, fideli conservatorismului creștin propriu identității liberale, au trimis un astfel de proiect acolo unde îi este locul, în uitarea binemeritată a proiectelor eșuate de a submina ceea ce este mai sfânt în această țară, familia binecuvântată de Dumnezeu.", a scris Rosca.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.