Andrei Volosevici, acuzatii grave la adresa ROSAL

Publicat in Politica 09 August 2021 1580 ori
Google+ WhatsApp
Andrei Volosevici, acuzatii grave la adresa ROSAL
Andrei Volosevici, acuzatii grave la adresa ROSAL

Primăria Ploiești a publicat, luni, un nou raport privind activitatea operatorului de salubritate la nivelul municipiului. Pe lângă aspectele semnalate și în trecut, referitor la deficiențe grave la acest capitol, constatate prin monitorizarea derulată de RASP, administrația locală semnalează noi probleme grave. Autoritățile ploieștene acuză că "stația de tartare biologică a deșeurilor este practic blocată", dar și lipsa a aproximativ 600 de euro cointainere pentru gunoi, de pe platformele gospodărești din municipiu.

Actuala informare se referă la activitatea operatorului S.C. Rosal Grup S.A., la nivelul Ploieștiului, în 02.08.2021-08.08.2021, dar și la noi probleme apărute sau constatate în ceea ce privește salubritatea.

Primăria Ploiești: "Stația TMB este practic blocată"
"Pe lângă situația dezastruoasă a colectării deșeurilor, după cum reiese și din monitorizarea RASP, Primăria Ploiești trage un semnal de alarmă cu privire la Stația de Tratare Biologică privind depozitarea deșeurilor colectare din Municipiul Ploiești. Stația TMB este practic blocată - în ultimele zile se formează un rând de așteptare foarte mare, care obligă utilajele sa staționeze o perioada extrem de lungă, de aprox. 2-3 ore, până descarcă deșeurile colectate. Această situație generează nerespectarea programelor de colectare a deșeurilor menajere, precum și a celor abandonate pe domeniul public", au transmis, luni, reprezentanții Primăriei Ploiești. Cu acest prilej, autoritățile locale au solicitat " o reacție și măsuri pentru deblocarea stației TMB din partea Instituției Prefectului, a Consiliului Județean Prahova și a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară «Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor – Prahova»".

Sute de euro containere au dispărut!
Conducerea Primăriei Ploiești a atras atenția și asupra situației pubelelor de pe platformele gospodărești, pentru colectarea deșeurilor mejere. "Solicităm Asociației de Dezvoltare Intercomunitară «Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor – Prahova» să respecte prevederile contractuale în ceea ce privește situația euro containerelor la platformele gospodărești. Conform contractului nr.1792/2016 încheiat de A.D.I. PH, în numele și pe seama Consiliului Local al Municipiului Ploiești cu S.C. Rosal Grup S.A., operatorul de salubritate are obligația, conf. ART 8 lit. s, ART 17.1.4 și prevederile caietului de sarcini ART 7, lit i) și ART 173, 174, să înlocuiască mijloacele de colectare pentru recipientele de la platformele gospodărești care prezintă defecțiuni sau sunt deteriorate/ lipsă. În momentul de față, inspectorii R.A.S.P. au inventariat peste 75% din euro containerele din Ploiești și au constatat lipsa unui număr de aproximativ 600 bucăți euro containere de 1,1mc. Operatorul de salubritate trebuie, ca în termen de o săptămână, să înlocuiască euro containerele și să completeze cu recipiente de aceeași capacitate și calitate similară", au transmis reprezentanții Primăriei Ploiești.

Sursa Www.actualitateaprahoveana.ro

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.