Maternitatea Ploiesti va fi desfiintata. Guvernul considera spitalul ca fiind "nerentabil"

Publicat in Politica 22 Iulie 2021 14237 ori
Google+ WhatsApp
Maternitatea Ploiesti va fi desfiintata. Guvernul considera spitalul ca fiind "nerentabil"
Maternitatea Ploiesti va fi desfiintata. Guvernul considera spitalul ca fiind "nerentabil"

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a emis un proiect de Hotărâre prin care Spitalul de Obstetrică - Ginecologie Ploiești va fi desființat și, ulterior, reorganizat ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești.


Primul articol al proiectului Hotărârii de Guvern prevede „desființarea Spitalului de Obstetrică - Ginecologie Ploiești, unitate sanitară publică cu paturi, cu personalitate juridică" și faptul că acestă acțiune „se realizează prin reorganizarea acestuia în structuri fără personalitate juridică, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unitate sanitară publică cu paturi, cu personalitate juridică și funcționarea în continuare a structurilor preluate, în spațiile actuale".

Rată de utilizare mică, deficit financiar mare


Dacă despre intenția comasării celor două unități spitalicești autoritățile județene au mai vorbit, interesante sunt informațiile cuprinse în nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre de Guvern: „Având în vedere că Spitalul de Obstetrică -Ginecologie a fost proiectat și a funcționat cu peste 700 de paturi, actuala structură organizatorică cu 300 de paturi nu este rentabilă din punct de vedere funcțional, costurile de întreținere fiind foarte mari. Organizarea și funcționarea acestui spital este una particulară la nivel național, față de restul județelor care nu au spitale clinice de urgență și unde structurile de Obstetrică- Ginecologie sunt organizate ca secții în cadrul spitalelor județene de urgență. În plus, în perioada 2018 – 2019, rata de utilizare a paturilor a fost doar de: 57,979 – 2018 și 53,740 - în 2019. În anul 2020 rata de utilizare a paturilor a fost de 48,41%". În plus, este invocat faptul că Spitalul a înregistrat în anul 2019 un deficit financiar de 694.250 lei.

Personalul medical va fi preluat


Important de menționat este faptul că proiectul de Hotărâre de Guvern prevede „preluarea întregului personal de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar care își desfășoară activitatea în cadrul unității sanitare susmenționate, cu încadrarea în normativele de personal".

Sursa www.actualitateaprahoveana.ro

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.