Deputatul Mircea Rosca, mesaj cu ocazia implinirii a 146 de la infiintarea PNL

Publicat in Politica 24 Mai 2021 591 ori
Google+ WhatsApp
Deputatul Mircea Rosca, mesaj cu ocazia implinirii a 146 de la infiintarea PNL
Deputatul Mircea Rosca, mesaj cu ocazia implinirii a 146 de la infiintarea PNL

Deputatul prahovean Mircea Rosca a transmis, astazi, un mesaj, cu prilejul implinirii a 146 de ani de la infiintarea PNL. Rosca a facut o scurta incursiune in trecutul partidului din care face parte, amintind de activitatea Bratienilor si dragostea acestora fata de tara noastra.

Redam mesajul postat de Mircea Rosca:

"La mulți ani, PNL!
Azi, la 146 de ani de existență ai PNL, am decis să fiu într-o locație cu o simbolistică aparte, la Vila Florica, în județul Argeş, acolo unde s-au așezat multe cărămizi la fundația națiunii noastre profunde și autentice, prin acești mari oameni de stat, familia Brătianu!

Vizita emoționantă de astăzi mi-a reamintit de câtă responsabilitate și de cât curaj are nevoie un om politic din zilele noastre, fie el chiar PNL-ist (liberal mai greu..), pentru a-și asuma măcar rolul de a vorbi despre ce au însemnat Brătienii pentru țara asta, că a-și asuma ducerea mai departe a principiilor, valorilor, sau a lucrării lor, mă gândesc că nu cuteză nimeni... Bazându-se pe un fundament puternic ancorat în credință și dragoste de țară, această familie ne-a lăsat moștenire, mai presus de orice, un set de valori, pe care orice politician care aspiră la statutul de om de stat, trebuie să le aibă înrădăcinate în suflet!

Brătienii ne-au demonstrat, cu sudoarea propriilor frunți, ce rezultate incredibile se pot obține prin combinarea unor caracteristici atât de simple precum idealismul și pragmatismul, cumpătarea și curajul, autoritatea și arta de a captiva, modestia și dragostea necondiționată de neam și țară, dar mai ales credința asumată și mărturisită în Dumnezeu!


De aceea, mă întreb uneori cu tristețe: Care viziune? Ce dăruire pentru un proiect de țară? Care inimă neînfricată mai bate astăzi pentru visul colectiv al Românilor și pentru țara noastră? Și nu mă refer doar la oamenii politici, ci la noi toți, cei ce tindem să devenim dintr-o națiune iubită și respectată, doar o populație rătăcită prin lume...

Cred că ar trebui să ne aplecăm mai mult, cu toții, asupra lecțiilor pe care ni le oferă propria noastră istorie și să luăm aminte de îndemnul marelui om de stat Ion I. C. Brătianu, din 1919, către aleșii poporului din Parlamentul României Mari:
„Sunteți, Domnilor, toți reprezentanții unui popor, care este mândru și poate să fie mândru de trecutul său și care trebuie să aibă mare încredere în viitorul său. Nu scădeți rolul pe care el trebuie să-l aibă în lume. Fiți cât mai modești pentru persoana d-voastră, nu fiți modești pentru poporul pe care îl reprezentați!".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.