Ploieştiul riscă să piardă finanţarea pentru Centrul de Radioterapie Oncologică. Primarul Volosevici: Nu am renunţat la proiect

Publicat in Politica 26 Aprilie 2021 788 ori
Google+ WhatsApp
Ploieştiul riscă să piardă finanţarea pentru Centrul de Radioterapie Oncologică. Primarul Volosevici: Nu am renunţat la proiect
Ploieştiul riscă să piardă finanţarea pentru Centrul de Radioterapie Oncologică. Primarul Volosevici: Nu am renunţat la proiect

Municipiul Ploieşti riscă să piardă finanţarea acordată de Ministerul Sănătăţii pentru viitorul centru de radioterapie oncologică din cauză că proiectul nu a fost finalizat la timp. Anunțul a fost făcut în cadrul dezbaterilor ședinței Consiliului Local Ploiești de vineri, în care primarul Andrei Volosevici a ținut să precizeze că este încrezător că va găsi o soluţie alternativă de finanţare şi că o veste bună ar putea veni înainte de Paşte.

Proiectul de construire a Centrului de Radioterapie Oncologică din curtea Spitalului Schuller Ploiești a intrat în impas, după ce s-a depăşit termenul de finalizare. Problema a fost ridicată vineri în şedinţa Consiliului Local Ploieşti de către consilierul Sorin George Botez.

„Am primit un răspuns din partea conducerii Spitalului Municipal care m-a pus pe gânduri. Se apreciază acolo că ar fi existat un termen limită, pentru ca buncărul în care se va pune aparatul pe care trebuia să îl primim să fie finalizat până la 31 martie 2021. Dată fiind această situaţie, se pare că pe data de 1 aprilie ar fi fost formulată o adresă către Ministerul Sănătăţii, să ne spună dacă Ploieştiul mai este sau nu pe poziţie eligibilă pentru acel aparat, care este evaluat undeva în jur de 1-1,2 milioane de euro. În acelaşi timp, într-un aliniat subsidiar ni se comunică faptul că şi dacă am pierdut acea finanţare nu este nicio problemă, întrucât ar exista posibilitatea finanţării din fondurile proprii ale Ministerului Sănătăţii, cu un procent de 10% participarea autorităţii locale", a precizat consilierul local Sorin George Botez.

Legat de acest subiect, primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a declarat că obiectivul de investiţii va continua, indiferent de formulă, cu posibilitatea ca lucrările pentru clădire să fie preluate de Compania Naţională de Investiţii. Edilul a mai declarat că aşteaptă lămuriri suplimentare în următoarele zile, vorbind despre o variantă alternativă de finanţare a achiziţiei aparaturii medicale, dar şi despre intenţia de obţinere a unor sponsorizări.

„Există o adresă venită de la Ministerul Sănătăţii, prin care ni s-a spus că zona de finanţare de la Banca Mondială este posibil să fie retrasă. Avem şi noi punctul nostru de vedere. Este foarte posibil ca pe marţi-miercuri să vă dau o veste în cealaltă direcţie", a declarat Andrei Volosevici, care a ținut să puncteze și faptul că „În mod sigur buncărul se va termina, intenţia este în continuare ca parte din ceea ce înseamnă construcţia să fie preluată de CNI, ceea ce ne-ar scuti de o serie de bani, există o şansă foarte mare să reuşim să cofinanţăm doar cu 10%, chiar mai puţin, pentru că există şi posibilitatea să fim susţinuţi de partenerii sociali. Nu am renunţat la proiect. Noi am avut o reacţie dură vizavi de Ministerul Sănătăţii, pentru că pe orice formulă juridică nu prea ştiu cum am fi putut să terminăm pe 31 martie construcţia buncărului. În trei ani de zile ne-am plimbat între avize, avizuţe, adrese, adreşioare şi tot felul de lucruri din astea, administraţia locală a preluat mandatul la 1 noiembrie, n-are rost să comentăm ce am găsit, ce sume erau în buget, n-are rost să comentăm în ce măsură se puteau face lucrările iarna, n-are rost să comentăm că dacă n-ai buget n-ai cum să finanţezi. Aşa că suntem într-o situaţie delicată, dar mesajul clar este că obiectivul va merge în continuare, că este posibil să fie finanţat din altă sursă, că se va termina acest obiectiv".

Citeste continuarea aici: https://deprahova.ro/administratie/ploie%C5%9Ftiul-risc%C4%83-s%C4%83-piard%C4%83-finan%C5%A3area-pentru-centrul-de-radioterapie-oncologic%C4%83-primarul-volosevici-nu-am-renun%C5%A3at-la-proiect-noi-am-avut-o-reac%C5%A3ie-dur%C4%83-vizavi-de-ministerul-s%C4%83n%C4%83t%C4%83%C5%A3ii.html

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.