"Republica procurorilor" l-a halit si pe Stelian Ion. Bomba care ii va bubui in birou

Publicat in Politica 28 Ianuarie 2021 658 ori
Google+ WhatsApp
"Republica procurorilor" l-a halit si pe Stelian Ion. Bomba care ii va bubui in birou
"Republica procurorilor" l-a halit si pe Stelian Ion. Bomba care ii va bubui in birou

Până să elaboreze noua Strategie Națională Anticorupție, Stelian Ion se convinge deja pe propria-i piele că nu este chiar așa "floare la ureche" să resetezi activitatea Ministerului Justiției. Mai ales atunci când vine vorba de "Republica Procurorilor"! Cea care nu doar că nu a fost destructurată după "momentul zero" Negulescu "Portocală", dar ale cărei "rămășițe" se coagulează acum în noi "frății".

Înghite Stelian Ion decizia CSM...?

Și cu toate că până la "lovitura" din 20 ianuarie, atunci când dezvăluiam că procurorul mai mult "#rezist" decât militar, Bogdan Pîrlog urma să fie numit consilier al ministrului userist Stelian Ion, în "pole position" pentru mult râvnitul post de procuror șef al Secției Militare a Direcției Naționale Anticorupție se afla Radu Mihăiță Cazacu, lucruile s-au schimbat apoi radical. Iar cum Pîrlog nu a mai ajuns mâna dreaptă a ministrului Justiției, adjuncta DNA, Mădălina Scarlat și-a luat și ea mâna de pe Cazacu. Astfel că acesta fost scos din cărți. La fel ca și favoriții generalului Marian Hăpău, procurorii cu dosare grele ținute în sertare, Tiberiu Cozma și Paul Truică.

Șeful DGIA renunțând la "planul B" de îndată ce am dezvăluit că, alături de generalul Cătălin Ștefăniță Zisu, are dosar la DNA Militar. Astfel că, așa după cum anunțam pe 24 ianuarie, Consiliul Superior al Magistraturii a avizat pe 26 ianuarie împuternicirea procurorului Marius Cătălin Strîmbei, pentru o perioadă de șase luni, în fruntea Secției Militare a DNA.

"Stelică" dă cu bățul!

Iar din acest moment este suficient doar ca "Stelică" – așa cum deja îl iau în tăbarcă "greii" Justiției pe junele ministru userist – să dea cu bățul pentru ca "Republica Procurorilor" să deschidă șampania. Penrtu că deși sprijinul logistic al numirii lui Strîmbei a fost asigurat de la un capăt la altul de fostul șef și actual consilier al Serviciului de Telecomunicații Speciale, generalul Ionel Sorinel Vasilca, "frățiile" au de ce să răsufle liniștite. Stelian Ion, dacă nu verifică "bomba" Strîmbei- cea care oricum îi va detona în minister!- nu va fi astfel decât un alt politician "halit" de atotinfluenta "Republică a Procurorilor". Oricât ar fi el de userist...

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.