Senatorul Laura Moagher si deputatul Maya Teodoroiu au verificat stadiul lucrarilor Palatului de Justitie din Ploiesti. Ce urmeaza?

Publicat in Politica 21 Ianuarie 2021 Actualizat: 21 Ianuarie 2021 2294 ori
Google+ WhatsApp
Senatorul Laura Moagher si deputatul Maya Teodoroiu au verificat stadiul lucrarilor Palatului de Justitie din Ploiesti. Ce urmeaza?

Senatorul PSD Prahova Laura Fulgeanu-Moagher si deputatul Maya Teodoriu s-au aflat, astazi, intr-o vizita de lucru pe santierul Palatului de Justitie din Ploiesti, pentru a verifica modul in care au avansat lucrarile si a intocmi un plan de interventie pe langa Ministerul Justitiei.

Cei doi parlamentari prahoveni s-au declarat profund dezamagite de tergiversarea lucrarilor, in conditiile in care proiectul construirii noului Palat de Justitie din Ploiesti a inceput in urma cu 25 de ani, iar de-a lungul anilor au existat probleme de ordin juridic si administrativ cu firmele constructoare.

In urma vizitei pe santier, senatorul Laura Moagher si deputatul Maya Teodoriu au organizat o sedinta de lucru la cabinetul parlamentar, unde au realizat "planul de bataie" pentru perioada urmatoare, constand in interpelari adresate Ministerului Justitiei, in baza datelor adunate din teren, a indicatorilor tehnico-economici etc.

"Vom face interpelari la Ministerul Justitiei pentru a afla cauzele care au dus la o asemenea intarziere a termenului de finalizare a lucrarilor, in conditiile in care acesta a fost cu mult depasit. Impreuna cu doamna judecator Maya Teodoroiu, deputat de Prahova, voi initia o serie de interventii la Minister, constand in interpelari si adrese, vom transmite planurile noastre bazate pe date concrete si vom trata acest obiectiv important pentru justitia din Romania cu maxim interes. Palatul de Justitie din Ploiesti ar trebui sa deserveasca functionarea celor mai importante instanţe din Prahova, Judecătoria Ploieşti, Tribunalul Prahova şi Curtea de Apel Ploieşti, iar tergiversarea finalizarii lucrarilor inseamna nu doar timp si bani pierdute, ci si o bila neagra pentru justitia din Romania", ne-a declarat senatorul Laura Fulgeanu-Moagher.

De altfel, si deputatul Maya Teodoroiu, care a ocupat functii inalte in acest domeniu, printre care si judecator la CCR si judecator la CEDO, a promis in campania electorala ca va depune toate eforturile pentru ca instantele din Prahova sa functioneze in noua cladire cat mai curand posibil. Acesta este al doilea proiect in realizarea caruia Teodoroiu se implica, dupa cel al Tribunalului Prahova, unde, din pozitia de Secretar de Stat la Ministerul Justitiei a reusit sa pastreze finantarea pentru cladirea-monument instoric, lucrare inceputa in 2015 si finalizata.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.