Ion Cristoiu: „Profeţia mea este că în 2021 vom purta în continuare mască şi în curând vom intra în lockdown”

Publicat in Politica 03 Ianuarie 2021 2035 ori
Google+ WhatsApp
Ion Cristoiu: „Profeţia mea este că în 2021 vom purta în continuare mască şi în curând vom intra în lockdown”
Ion Cristoiu: „Profeţia mea este că în 2021 vom purta în continuare mască şi în curând vom intra în lockdown”

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că vaccinarea ar fi trebui să înceapă cu cei care doresc să se imunizeze împotriva coronavirusului și numai dacă erau mai mulți doritori decât vaccinuri ar fi trebuit să se treacă la categoriile prioritare.

"Ei nu au consumat vaccinul care există. Or fi 130.000 de oameni care vor să se vaccineze. Ce-i aia așteptăm mediciii până se întorc din vacanță? Așteptăm până medicii se scarpină și se hotărăsc. Și dacă ei nu vor, ce facem? Stăm și-i convingem? Dacă nu vor, nu e normal să treci la alții? Mai ales în prima fază. În prima fază așa trebuia să înceapă, nici măcar cu medicii. Cine vrea să se vaccineze. Și-atunci, dacă sunt un milion de inși, prioritizezi. Noi, deocamdată, nu știm cine vrea. Noi ne-am concentrat pe medici să-i convingem să se vaccineze și între timp o să treacă 2-3 luni, a afirmat publicistul duminică seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu: Dl. Iohannis nu ar vrea să se vaccineze pentru că se teme
Ion Cristoiu este de părere că vaccinarea pe etape este o șmecherie deoarece și președintele Iohannis, și premierul Cîțu se tem să se vaccineze.

"Dacă vrei să convingi populația îi pui pe cei care vor să se vaccineze. În frunte cu Guvernul. Stați, cred că de-aia nu o fac. Pentru că dacă ar anunța că oricine poate să vină, cine trebuie să vină primul? Klaus Iohannis. Păi nu v-ați prins?(....) Facem un apel...Credeți că va veni Klaus Iohannis? Cei care vor să facă vor deveni agenți de publicitate (...) Nu o vor face niciodată pentru că în acel moment noi ne vom întreba dar Parlamentul unde e, dar Guvernul unde e? Dl Iohannis nu ar vrea să se vaccineze pentru că se teme, ce, el nu e om? Normal era... am înțeles să nu fie el primul, dar putea să fiel al doilea, al treilea. Nu vedeți că el, nici premierul nu au curaj? N-ați înțeles că e o șmecherie? Dl. Klaus Iohannis de ce nu se vaccinează? Zice, domne, trebuie să-i vină rândul. Ei au început cu prioritizarea, care e o șmecherie. Cîțu nu-i medic, Iohannis nu-i medic, nici Vlad Voiculescu nu-i medic. Raed Arafat s-a vaccinat? El ar trebui, că umblă cel mai mult. Nu credeți că cea mai bună soluție e ca un număr de voluntari care să se vaccineze și să devină agenți de publicitate?", se întreabă publicistul.

Ion Cristoiu: Aș vrea să termin odată cu spaima de coronavirus, să mă infectez
Ion Cristoiu spune că deși s-a temut, s-ar vaccina, dar nu în direct, și mărturisește că problema sa cea mai mare este spaima de ceea ce va urma.

"Nu m-aș vaccina în direct. La început am avut ezitări, dar eu m-aș vaccina. Până mor, nu o să-mi crească coarne. Eu, dacă vreți să vă fac o mărturisire, deși pare riscant ce o să vă spun, aș vrea să termin odată cu spaima de coronavirus, să mă infectez. Dacă am supraviețuit, a doua oară... Analizându-mă, mi-am dat seama că problema cea mai mare la mine e spaima, teama de ce va fi", a dezvăluit publicistul.

Ion Cristoiu: A fost o strategie a lui Klaus Iohannis: să facem un guvern de sacrificiu, greul trece pe USR PLUS
Publicistul Ion Cristoiu spune că regimul Iohannis s-a folosit de tema autrostrăzilor în campaia electorală pentru a câștiga alegerile pentru ca apoi să dea ministerul fondurilor europene celor de la USRPLUS pentru a-i sacrifica pe altarul crizei deoarece solicitările UE sunt să facem căi ferate și eoliene, nu șosele.

"Părerea mea e că Iohannis știa. A făcut o șmecherie, știa. A fost la Bruxelles și știa că în momentul în care li s-au făgăduit niște bani, li s-a dat și un to do list. Numai că ei nu au ținut cont. Undeva, n-a știut Klaus Iohannis sau a zis hai câștigăm alegerile cu autostrăzi și le dăm ministerul la asta la USR, nu să facă autostrăzi, ci eoliene (...)

Camarila USR PLUS se ocupă de consultanță și fiecare minister al lor o să spună nu putem să guvernăm decât dacă facem consultanță. Cred că ar fi al unsprezecelea studiu de fezabilitate. Pântecele moale al acestei guvernări sunt ei. Ori se trezesc, dar când se trezesc va fi prea târziu, pentru că trebuie să administrezi țara. Dar pe lângă marele proiect ai o mare problemă. Ei au ministerele de criză. Sănătatea este groaznică acum. Ei nu pot face revoluții acum, că trebuie să administreze vaccinarea. Dincoace la bani europeni trebuie să administrezi refacerea planului pentru Green Deal.

Eu suspectez că a fost o strategie a lui Klaus Iohannis și a altora care a zis așa: În această perioadă în care e și criză facem un guvern de sacrificiu, greul trece USRPLUS. Eu nu cred că PNL a pierdut la negocieri pentru că să dai Ministerul Dezvoltării la UDMR, care ei au rămas cu gura căscată, era să leșine pentru că ei s-au oferit...De obicei aveau ministere din astea Cultura, Sportul. Acum au Dezvoltarea și Mediul".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.