Practic, e dictatura. O treime dintre romani, IGNORATI de marele Iohannis. UDMR va decide in numele romanilor

Publicat in Politica 10 Decembrie 2020 Actualizat: 10 Decembrie 2020 966 ori
Google+ WhatsApp
Practic, e dictatura. O treime dintre romani, IGNORATI de marele Iohannis. UDMR va decide in numele romanilor
Practic, e dictatura. O treime dintre romani, IGNORATI de marele Iohannis. UDMR va decide in numele romanilor

Americanii au o vorba: "no taxation without representation". Adica acelei parti a populatiei nereprezentata de puterea politica nu i se pot cere taxe, dintr-un motiv foarte simplu: oamenii nu pot plati biruri in conditiile in care interesele si problemele lor nu sunt reprezentate de politicieni.

La noi, in cateva zile, se va ajunge la o "coalitie" extrem de periculoasa, nascuta in urma negocierilor cu usile inchise si a biletelelor pe care se scriu niste nume.

Concret, Iohannis incalca din nou Constitutia si nu invita la consultari decat partidele pe care le agreeaza el si despre care stie ca nu vor comenta in front. PSD-ul, partidul votat de majoritatea alegatorilor,  devenit, culmea, nul. Nu au fost chemati la consultari, nu vor avea dreptul sa propuna premier, iar in Parlament vor fi insuficienti in eventualitatea in care "dreapta" ar veni cu legi dedicate mediului privat in detrimentul batranilor, elevilor, persoanelor asistate social, bugetarilor etc. PSD nu va mai putea bloca o lege anti- popor, pentru ca nu va avea majoritate.

Cu alte cuvinte, 30% din populatia Romaniei nu va fi reprezentata in Parlament, iar interesele acestei categorii nu vor mai fi protejate de nimeni.

In schimb, UDMR-ul va avea o mare putere de decizie si va ajuta, alaturi de PNL, la adoptarea legilor despre care pomeneam mai inainte. 

Intrebarea care se pune este urmatoarea: ce sens mai au alegerile parlamentare daca Parlamentul nu reprezinta vointa si interesele cetatenilor tarii? Cum e posibil ca partidul pe care 30% dintre alegatori l-au considerat apt sa detina puterea majoritar sa nu existe pe harta politica? Cine va mai proteja anumite categorii sociale si cine va mai bloca tentative legislative construite, de exemplu, in favoarea companiilor straine?

Nu ar fi fost mai logic ca "majoritate" sa insemne 51% din parlamentarii fiecarui partid politic VOTAT de cetateni sa ii reprezinte? Nu ar fi, oare, mult mai reprezentati romanii astfel decat cu majoritati parlamentare aparute in laboratoarele PNL, in urma unor "negocieri" netransparente?

Ganditi-va ca Romania ar fi votat 49% PSD. Daca Iohannis ar fi reusit sa faca majoritate de 51% cu celelalte partide, 49% dintre romani ar fi fost nereprezentati! Interesele lor ar fi fost decise de oricare alt partid, fie ca a obtinut 5%, asa cum se intampla azi, cu UDMR.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.