Ce urmareste Iohannis: "Vă întărîtă? Vă bagă bățul prin gard? Vedeți roșu în fața ochilor? Vă vine să...? Ei bine, exact asta își dorește. Să mîne înapoi fraierii PSD la vot"

Publicat in Politica 26 Noiembrie 2020 780 ori
Google+ WhatsApp
Ce urmareste Iohannis: "Vă întărîtă? Vă bagă bățul prin gard? Vedeți roșu în fața ochilor? Vă vine să...? Ei bine, exact asta își dorește. Să mîne înapoi fraierii PSD la vot"
Ce urmareste Iohannis: "Vă întărîtă? Vă bagă bățul prin gard? Vedeți roșu în fața ochilor? Vă vine să...? Ei bine, exact asta își dorește. Să mîne înapoi fraierii PSD la vot"

Toată lumea e zilele astea oripilată de ieșirile absolut neconstituționale ale distinsului nostru președinte Iohannis, care face practic campanie electorală pe față, călcînd în picioare și Constituție și cutuma și orice. Nici măcar Băsescu n-a îndrăznit să folosească podiumul Președinției pentru a face o astfel de deșănțată campanie electorală.
O să rîdeți, dar ce face Iohannis e cît se poate de rațional și se adresează fix vouă, dragii mei indignați pesediști. El vouă vă vorbește, pufoșilor, și voi nici măcar nu vă dați seama.


Să vă explic.
PNL și Iohannis și toată șleahta lor se află în momentul de față într-o cumpănă urîtă. Vine istoria peste ei. Au făcut prostia să nu facă alegeri anticipate în primăvară, cînd erau niște cazuri de Covid pe zi. Iar acum sînt în situația absolut ingrată să forțeze musai alegerile, cînd sînt de aproape zece ori mai multe cazuri pe zi. Altminteri, dacă nu forțează alegerile, se fac varză pînă în primăvară. Se numește karma și doare.


Buuun. Asta o știam cu toții de cel puțin juma’ de an. Mare chestie. Descoperirea apei calde, bre sociologule, bre. Spune și tu chestii mai deștepte, pe care să nu le știm.
Bine, bre. Hai să vă spun chestii deștepte, pe care nu prea le știți.


Ce nu prea știți voi, bre pufoșii moșului bre, este că și acum în toamnă s-ar cam putea să fie deja prea tîrziu. PNL este într-o cădere continuă, catastrofală. E deja sub 30%. E o erodare continuă, pe care n-ai cum s-o oprești așa cu una cu două. Societatea prezintă o inerție imensă, pe care nu o învingi așa, pocnind din degete, că vrei tu, doar din vorbe.


La poarta PNL bate adevăratul dușman. Nuuuu. Nu e vorba de Peee Seee Deeee. Ci de USR PLUS. Care deja a trecut de 20% și e pe trend clar crescător. În ritmul ăsta, în cele mai puțin de două săptămîni rămase, e foarte posibil ca diferența dintre cele două partide anti-PSD, dintre PNL și USR PLUS, să fie mică, foarte mică, de cîteva biete procente.


E un dezastru oribil pentru șleahta PNL Iohannis. Vor fi practic la egalitate. Să vezi atunci pretenții pe capul fasciștilor de la USR PLUS. Iohannis e disperat. Vrea să evite cu orice preț asta.


Dar ca să înțelegeți cum poate să o evite, mai întîi trebuie să înțelegeți de ce se întîmplă asta.


Pentru că oamenii sînt dezamăgiți. Pentru că lumea e obosită și speriată. Pentru că s-a instalat o certă epuizare electorală în rîndul românilor. Participarea la vot în 6 decembrie e foarte posibil să fie sub 30%. Comparați asta cu participarea de 46% de la locale și veți înțelege dimensiunile epuizării, ale demobilizării electorale.


Problema e că această epuizare nu funcționează egal de colo colo, transversal de-a lungul întregii clase politice. De epuizare și demobilizare suferă mai toate partidele, mai puțin USR PLUS. Care nu face rost de electorat suplimentar, cum își închipuie unii mai puțin pricepuți la artimetică. Ci care doar reușește pur și simplu să-și conserve electoratul adunat în ultimul timp. Îl ține cald, că așa sînt fasciștii, mai calzi, mai intenși, mai apucați.


De demobilizare suferă electoratul PNL. Inevitabil, la cît de dezastruos guvernează și la cît de prost gestionează criza Covid. De demobilizare suferă electoratul PSD. Inevitabil, la cît de moi sînt în ultimul timp. De demobilizare suferă PMP. Nu, n-o să intre în Parlament. Ah ce bine că iei țeapă, Băsescule. Un fleac. O să cam fii ciuruit. Și Pro România suferă de demobilizare, stați liniștiți, nu scapă nici ei.


Mai toți suferă de demobilizare, în afară de USR PLUS.


Ceilalți scad, doar ei rămîn constanți. Drept pentru care, dintr-un bazin total de votanți în scădere, constanța lor din total populație se convertește în creștere ca procente din votanți. Simplu. După cum vă spuneam: artimetică. Dar artimetica e greu de înțeles pentru mulți.


De-aia iese Vodă să urle la lună în fiecare zi, să împroaște cu vorbe electorale pe față. De-aia behăie Vodă în fiecare zi Peeee Seeee Deeee. În primul rînd, în mod predictibil, ca să-și mobilizeze electoratul propriu. Să-i întărîte pe peneliști, să-i încălzească, să bage combustibil emoțional în ei. Să facă un transfer de emoție și de legitimare, să-i mîne înapoi la vot.


În al doilea rînd, ca să trimită în mentalul colectiv USR PLUS la pitici, la insignifianți. Ca să definească o axă principală de conflict electoral între PNL și PSD, ignorînd astfel USR PLUS, scoțîndu-l din axa principală, trecîndu-l implicit la “și alții”, la minioni.


Dar mai ales și mai ales, și aici vine partea contraintuitivă și genială în mîrlănia ei anti-constituțională, să vă stîrnească pe voi, băi dragă Peeee Seeee Deeee.
Să vă întărîte pe voi, dragii mei fraieri pesediști care credeți că Iohannis nu comunică cu voi. Ba comunică. Din plin. Cu fiecare enervare pe care v-o provoacă, de fapt comunică foarte eficient cu voi. Vă stîrnește înapoi la vot.


Că știe că sînteți și voi șucăriți și că nu prea mai aveți chef să mergeți la vot de data asta. Că v-a cam ajuns pînă în gît șucărul și indignarea și că de data asta vreți să ziceți pas, să stați acasă, să amendați PSD-ul prin neprezentare.


Iohannis știe asta, că are și el sondaje la nas în fiecare zi. Și atunci suplinește non-combatul PSD cu învîrtoșarea sa proprie și personală. În disperare de cauză, să evite glonțul USR PLUS, se chinuie el să vă stîrnească, dacă PSD-ul nu e în stare să vă scoată la vot. Pentru că știe că-l urîți și că ce zice el contează pentru voi, doar că pe invers.


În mod paradoxal, deși nu-l suferiți, vorbele lui contează pentru voi. Căci vă stîrnește emoție și vă face să acționați electoral.
Vă întărîtă? Vă bagă bățul prin gard? Vedeți roșu în fața ochilor? Vă vine să...? Ei bine, exact asta își dorește. Să mîne înapoi fraierii PSD la vot. Și fraierii PNL. Să crească participarea. Și astfel să scadă procentul USR PLUS prin simplul fapt că sînt mai mulți care votează.
Simplu. Elementar. Genial. Doar decît artimetică.

Dar voi nu știți artimetică. Voi știți doar să vă duceți după fentă. Again. Din nou. Încă o dată.
E că e mișto? E că se joacă cu mințile voastre mai ceva cum se joacă multinaționalele cu marfa pe raft?
Pufoșilor. Fraeri mici și mamiferoși ce-mi sînteți. Dragii mei pesediști naivi, mici purtători de blană electorală, numa’ bună de jumulit de jupînu’ Iohannis.

Cum vă duce stăpînu’ vostru de nas din două vorbe și trei mișcări.
Ghinion.

Un comentariu de Mirel Palada

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.