Se schimbă scena politică: Fuziune ALDE – Pro România

Publicat in Politica 09 Octombrie 2020 832 ori
Google+ WhatsApp
Se schimbă scena politică: Fuziune ALDE – Pro România
Se schimbă scena politică: Fuziune ALDE – Pro România

Conducerile ALDE şi PRO România s-au reunit joi în şedinţe separate pentru a aproba fuziunea prin absorbție a celor două partide.

Noua formaţiune se va numi în acte „Pro România Social-Liberal", însă denumirea care va fi folosită în comunicarea publică va fi PRO România.

Pro România şi ALDE au decis să aibă candidaţi comuni la alegerile parlamentare şi să formeze un singur partid – Pro România Social Liberal, a spus, joi, Victor Ponta.

„Este momentul să lăsăm de o parte orice ezitări şi să ne unim forţele pentru a opri actuala guvernare şi de a construi o alternativă. (...) Vreau şi cred că putem să construim în jurul acestei echipe, cu sprijinul ALDE, o forţă capabilă să lupte şi să se opună măsurilor greşite pe care Guvernul PNL şi aliaţii săi le iau", a declarat Ponta, într-o conferinţă comună cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat: „Organismele statutare ale PRO România și ALDE au decis simultan să pornim la drum împreună, să creăm o forță politică mai puternică, să ne unim resursele, având în vedere că pe scena politică s-a constatat o puternică polarizare între cele două partide mari, o radicalizare a discursului politic și aș spune o dorință manifestă a partidelor mari de a elimina partidele mici. Decizia de fuziune de astăzi este răspunsul nostru comun la această situație politică".

Acesta a mai precizat că „rolul pe care dorim să ni-l asumăm este acela de adevărată forță de opoziție".

Călin Popescu Tăriceanu a dezvăluit totodată că a discutat cu Marcel Ciolacu care i-a propus nu doar să fie pe listele la parlamentare, ci şi o fuziune între PSD şi ALDE. Tăriceanu a explicat că a refuzat oferta lui Ciolacu, în primul rând pentru era o distanţă ideologică prea mare între cele două partide.

„Da, vă pot confirma", a afirmat Tăriceanu, întrebat joi într-o conferinţă de presă dacă Marcel Ciolacu i-a propus un loc pe liste la parlamentare.

„Mai mult decât atât Marcel Ciolacu mi-a spus că ar fi inclinat să facem o fuziune PSD-ALDE. Vă pot spune de ce am refuzat. În primul rând era o distanţă ideologică foarte mare. Veţi spune că şi Pro România e de facţiune social-democrată. Da, dar Victor Ponta a luat măsuri de esenţă liberală. Al doilea motiv este că ar fi însemnat că noi căutăm doar pentru noi o poziţie politică şi pe ceilalţi îi lăsăm în urmă. Ca atare nu am acceptat această soluţie pentru că eu nu voiam cu orice preţ ca eu sau câţiva colegi, puţini la număr, să obţinem un loc şi pe ceilalţi să îi lăsăm în urmă. Unii ar spune – aţi fost înfrânţi. Nu. a fi înfrânt înseamnă a depune armele şi a pleca acasă, în accepţiunea mea. Nu, ne unim şi mergem mai departe", a mai explicat Tăriceanu.

Preşedinţii celor două formaţiuni, Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta au susținut o conferință comună joi după-amiază.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.