Guvernul PNL vrea sa BLOCHEZE majorarea pensiilor cu 40%

Publicat in Politica 24 Septembrie 2020 718 ori
Google+ WhatsApp
Guvernul PNL vrea sa BLOCHEZE majorarea pensiilor cu 40%
Guvernul PNL vrea sa BLOCHEZE majorarea pensiilor cu 40%

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a votat, marți, legea privind rectificarea bugetară cu amendamentul creșterii punctului de pensie cu 40%. Liberalii intenționează să tergiverseze promulgarea legii până după alegerile parlamentare din 6 decembrie, calculul fiind că principalii susținătorii ai creșterii cu 40%, PSD-ul, nu vor mai putea să facă majoritate și următoarea configurație parlamentară nu va mai pune probleme Guvernului.

În PNL se ia în calcul varianta unui troc după alegerile locale, au spus surse liberale pentru ȘTIRIPESURSE.RO: PNL ar putea negocia cu partidele parlamentare, altele decât PSD, să nu mai susțină creșterea cu 40% a punctului de pensie, la schimb cu susținerea unor anumite proiecte legislative de către viitoarea guvernare care se va forma în jurul PNL. Liberalii spun că, într-un fel sau altul, legea va mai ajunge o dată la vot în Parlament.

Momentan, PNL a anunțat că vor ataca legea rectificării bugetare la CCR, ca fiind neconstituțională.

Termenul pentru sesizarea CCR este de cel mult două zile pentru legile adoptate în procedură de urgenţă de la data depunerii, așa cum a fost cazul rectificării bugetare, deci cel târziu joi, 24 septembrie, parlamentarii PNL, Guvernul sau Președintele României pot face sesizarea.

CCR urmează, în acest caz, să stabilească un termen de judecată. Ar putea să dureze și câteva luni până se exprimă CCR. Ținând cont că a trecut perioada vacanțelor de vară, cel mai probabil CCR se va pronunța până la alegerile parlamentare.

Alegerile parlamentare sunt programate pentru 6 decembrie. Liberalii mai trebuie să tragă de timp circa 70 de zile.

Dacă CCR admite sesizarea liberalilor și declară legea neconstituțională, Parlamentul trebuie să reia de la zero subiectul, ceea ce deschide calea unei noi sesizări la CCR și PNL câștigă timp prețios.

Dacă CCR respinge sesizarea Guvernului, liberalii au și alte instrumente la îndemână.

Președintele Klaus Iohannis are dreptul să ceară Parlamentului, o singură dată, reexaminarea legii.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.