Marghiloman si Ciugureanu s-au alaturat fauritorilor Unirii, pe Aleea cu acelasi nume din parcul C. Stere Bucov

Publicat in Politica 09 Septembrie 2020 1342 ori
Google+ WhatsApp

Alexandru Marghiloman si Daniel Ciugureanu, doua dintre figurile emblematice ale istoriei poporului roman, s-au alaturat fauritorilor Unirii, pe Aleea cu acelasi nume din Parcul "Constantin Stere" Bucov.

Evenimentul a facut parte din cadrul manifestarilor dedicate Programului "Centenarul Marii Uniri". Busturile celor doi au fost inaugurate marti, 8 septembrie, pe "Aleea Fauritorilor Unirii", in prezenta a numerosi oaspeti, oameni de cultura, istorici, politicieni si reprezentanti ai administratiei judetene. Invitat special a fost Irina-Vladuca Marghiloman, nepoata lui Alexandru Marghiloman, careia Mircea Cosma i-a inmanat Diploma de Excelenta.

Detalii despre eveniment ne-a oferit in exclusivitate presedintele fondator al SMV Ploiesti, Mircea Cosma:

"In prezenta cursantilor de la Universitate Populara de Vara "Nicolae Iorga", s-au inaugurat pe Aleea Fauritorilor Unirii doua noi busturi. Ele au fost realizate in bronz de catre sculptorul George Dumitru cu finantarea Comitetului Prahovean pentru Centenar si a unor sponsori. In cadrul evenimentului la care a participat nepoata fostului prim-ministru Alexandru Marghiloman, Irina, au fost inaugurate busturile celor 2 prim-ministri care au participat si acceptat in numele guvernelor lor actul Unirii Basarabiei cu Romania. Este vorba despre Alexandru Marghiloman - supranumit "lordul valah" si Dr. Daniel Ciugureanu , cel care a avut ulterior si functia de presedinte al Sentului Romaniei Mari.

Primarul municipiului Buzau, Constantin Toma, a acordat plachetele de argint “Alexandru Marghiloman” si diplome de excelenta semnate si de Irina Marghiloman unui numar de 7 institutii si personalitati prezente. Au mai luat cuvantul Laura Fulgeanu-Moagher, fostul ministru Nicolae Banicioiu, parlamentari, profesorii universitari Radu Boroianu si Gabriela Filitti.

In calitate de presedinte al SMV Ploiesti, am acordat diplomele de excelenta si plachetele Trianon -Centenar lui Constantin Toma si Irinei Marghiloman.

Intr-un mod inedit cauzat de pandemie, cei peste 50 participanti, directori ai Directiilor de Cultura din judetele tarii, au dansat Hora Unirii individual!", a declarat Cosma.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.