Conferinta de presa/ Alianta pentru Prahova, in fata alegatorilor. Bogdan Toader a raspuns celor mai importante intrebari

Publicat in Politica 12 August 2020 734 ori
Google+ WhatsApp
Conferinta de presa/ Alianta pentru Prahova, in fata alegatorilor. Bogdan Toader a raspuns celor mai importante intrebari
Conferinta de presa/ Alianta pentru Prahova, in fata alegatorilor. Bogdan Toader a raspuns celor mai importante intrebari

Reprezentanţii Partidului Social Democrat, Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) şi Pro România au confirmat începerea unei colaborări oficiale, sub titulatura "Alianţa pentru Prahova", anunţând că vor avea candidaturi comune la Consiliul Judeţean şi în câteva zeci de localităţi din Prahova. Cu alegerile locale într-un singur tur, liderii celor trei formaţiuni recunosc că alianţa electorală a fost o decizie firească, pentru maximizarea voturilor, oricum după o lungă colaborare. "Traversăm o perioadă dificilă şi trebuie să ne unim cu toţii", a afirmat preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, care a militat pentru amânarea scrutinului, din cauza pandemiei, reclamând o lipsă de responsabilitate a actualilor guvernanţi.

La conferinţă au participat Bogdan Toader, candidatul comun al alianţei pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, Graţiela Gavrilescu, preşedintele PPU(SL) Prahova, Cristian Ganea, devenit candidatul comun al alianţei la Primăria Ploieşti, propus de Pro România, Radu Oprea, senator PSD, Mădălina Lupea, candidat propus de Pro România pe lista comună pentru Consiliul Judeţean Prahova, fostul senator Ion Luchian şi George Botez, consilier local PSD. De asemenea, au fost prezenţi candidaţii la primăriile din Băicoi - Marius Constantin, actual primar, propus de PPU(SL), Câmpina - Nicolae Moisescu, propus de PSD, şi Urlaţi - Costin Bolgiu, propus de Pro România. Reprezentanţii celor trei formaţiuni au explicat că pentru Consiliul Judeţean şi cele două municipii, Ploieşti şi Câmpina, vor exista candidaţi comuni ai alianţei, în 22 de localităţi vor exista candidaturi comune PSD-PPU(SL), iar în Starchiojd, Urlaţi şi Ariceştii Rahtivani vor fi candidaturi comune PSD-Pro România.

Cuvântul care s-a regăsit în toate discursurile a fost "cetăţeanul", însă liderii noii alianţe judeţene n-au ratat nici ocazia să-i "înţepe" pe rivalii politici de la PNL şi să amintească de întârzierile la mărirea alocaţiilor sau a pensiilor sau de problemele întâmpinate de economie în timpul pandemiei. "A fost o decizie luată în urma unei analize profunde, o decizie firească, pentru că noi, cei de faţă, am colaborat de foarte mult timp, este o alianţă a stângii, pentru oameni în primul rând. Trebuie să ne unim cu toţii, să reuşim împreună ceea ce ne-am propus acum patru ani de zile, dezvoltarea judeţului Prahova şi dezvoltarea municipiului Ploieşti. În aceste momente grele prin care trecem cu toţii, trebuie mai mult ca oricând să dăm dovadă de unitate şi solidaritate. Este un mesaj important, pentru că noi chiar ne dorim să facem lucruri bune pentru prahoveni", a declarat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Prahova, care a vorbit şi despre fondurile alocate de instituţia publică, în această săptămână, primăriilor din judeţ pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare, notând că banii au fost repartizaţi indiferent de culoarea politică a primarilor.

"Astăzi putem să spunem că începem cu adevărat campania electorală. Noi nu am dorit să intrăm în campanie până în acest moment, pentru că am spus că cetăţeanul, în aceste momente, este cel mai important şi trebuie să ne preocupe cel mai mult sănătatea lui. Mesajul cu care ar trebui să venim toţi cei din clasa politică este unul de îngrijorare, pentru ce se întâmplă, pentru ce va urma atât din punct de vedere sanitar cât şi economic. Nu cred că mesajul este «vrem oameni noi, îi schimbăm pe PSD-işti, să vină PNL-iştii". Vedem cu toţii cum merg lucrurile la guvernare", a adăugat Bogdan Toader. La rândul său, deputatul PPU(SL) Graţiela Gavrilescu, fost ministru al Mediului, a lăudat făcut o comparaţie între guvernarea Dăncilă şi cea actuală, lăudând-o pe prima, vorbind despre pensii, salarii şi alocaţii şi, printre rânduri, dând de înţeles că această alianţă dintre PSD şi PPU din Prahova s-ar putea extinde la nivel naţional şi ar urma să devină, oficial, mult mai strânsă.

Senatorul Radu Oprea, candidatul propus de PSD la Primăria Ploieşti dar ieşit din cursă odată cu alierea cu Pro România, şi-a anunţat din nou sprijinul pentru Cristian Ganea, reluând totodată şi tema legată de curăţenia municipiului: "Vom câştiga alegerile la Ploieşti, împreună cu Pro România şi PPU(SL), pentru că ploieştenii merită foarte multe lucruri bune. Vedem dezastrul din Ploieşti, nu trebuie să facem prea multe lucruri, mergem de aici până în centru, dacă intrăm în cartiere dezastrul este şi mai mare. Dar centrul Ploieştiului spune totul despre noi, despre un oraş care este guvernat de PNL, puterea executivă este la PNL. Candidaţii Alianţei pentru Prahova vor face multe lucruri bune pentru Ploieşti şi vă dau un singur exemplu, pentru că au început lucrările la centrul de radiologie, trebuie să ştiţi că domnul Cristian Ganea s-a luptat în Consiliul Local pentru acest proiect, împreună cu toţi consilierii noştri, împreună cu Consiliul Judeţean, iar Bogdan Toader a înţeles nevoia prahovenilor de a putea să aibă acces la un tratament corect atunci când sunt în suferinţă, cu o boală care face ravagii chiar mai mult decât pandemia şi pe care guvernanţii au uitat-o. Centrul de radiologie este în lucru şi va fi, dacă vreţi, un simbol al felului în care noi, cei de aici, împreună cu cei care au fost în Guvern, cu doamna Graţiela Gavrilescu, cu mine şi cu ceilalţi colegi ai noştri, ştim să lucrăm împreună pentru binele prahovenilor. Prahovenii contează, ploieştenii contează şi sunt singurul lucru important pentru noi, Primăria nu este un scop în sine, Primăria nu este pentru primar, nu este vorba despre el, este vorba despre cetăţeni. La Primărie trebuie să mergi doar dacă îţi pasă de cetăţeni".

"Mulţumesc tuturor celor care cred în Alianţa pentru Prahova, singura capabilă să guverneze atât pe plan local cât şi judeţean. Acum patru ani am candidat la Primărie, dar am pierdut pentru că stânga nu a fost unită, pentru că ploieştenii au dat încredere Partidului Naţional Liberal, care astăzi îşi bate joc de sănătatea ţării, care a luat în derâdere alocaţiile şi pensiile. Astăzi, la Ploieşti, alianţa îşi propune o listă de consilieri competenţi, care vor veni cu un program de dezvoltare urbană pentru a scoate la lumină oraşul Ploieşti", a declarat Cristian Gandea, candidatul comun pentru Primăria Ploieşti.

"Alături de colegii mei din Pro România, am înţeles după o analiză atentă că şansele stângii pot fi mari doar împreună, mai ales după ultimele decizii din mediul politic prahovean. De aceea am decis să ne alăturăm echipei PSD-PPU(SL), pentru a deveni împreună mult mai puternici. Ca prefect, am colaborat şi am lucrat foarte bine cu domnul preşedinte Bogdan Toader şi niciodată nu am eşuat în proiectele comune şi în rezolvarea problemelor cu care s-a confruntat judeţul. Indiferent de funcţiile pe care le vom ocupa după 27 septembrie, rămânem aceiaşi profesionişti, eu rămân acelaşi om serios, muncitor, de echipă şi nu voi dezamăgi prahovenii. De altfel, nu cred că se poate face administraţie publică performantă dacă nu pui cetăţeanul şi interesul public pe primul loc", a declarat şi fostul prefect Mădălina Lupea, care odată cu formarea alianţei a renunţat la candidatura de la Pro România pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova, urmând să îl susţină pe Bogdan Toader.

După scandalul făcut săptămâna trecută de consilierii PSD în urma conferinţei de presă PNL-USR-PLUS de pe acoperişul Primăriei, şi reprezentanţii alianţei de stânga au ales pentru conferinţa lor tot un spaţiu al administraţiei locale mai puţin adecvat pentru evenimente politice, Hipodromul Ploieşti. Oficial, aceştia au anunţat că au plătit chirie pentru spaţiu, conform tarifului aprobat pentru organizarea de evenimente. Neoficial, alegerea locului a fost pentru a puncta rolul avut de actualul viceprimar Ganea în proiectul european de construire a centrului hipic, considerat practic un proiect de suflet al acestuia.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.