Consiliul Judetean continuă modernizarea mediului rural prahovean! Încă un exemplu – comuna Izvoarele

Publicat in Politica 11 Iulie 2020 974 ori
Google+ WhatsApp
Consiliul Judetean continuă modernizarea mediului rural prahovean! Încă un exemplu – comuna Izvoarele
Consiliul Judetean continuă modernizarea mediului rural prahovean! Încă un exemplu – comuna Izvoarele

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, este cel care a reușit in ultimii ani să tragă linie peste inegalitățile  satului prahovean, astfel încât mediul rural din Prahova s-a dezvoltat în mandatul lui Toader, uniform, de la un colț la altul al județului.

Nu putem să nu observăm că Bogdan Toader nu a ținut cont de apartenența politică a primarilor din județul Prahova și a alocat fonduri tuturor localităților.

Șeful CJ Prahova prezintă o altă comună prahoveană — Izvoarele: una dintre localitățile prahovene binecuvântate de Dumnezeu cu frumuseți naturale, dar și cu oameni harnici și cu zeci de monumente istorice de rang național și local!

,,Trei lăcașuri de cult din comună, Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, Biserica „Sfinții Voievozi” și Schitul Crasna, vechi de secole, străjuiesc frumusețea locurilor și vrednicia locuitorilor și a reprezentanților autorității locale, conduse de domnul primar Ioan-Paul Grigore, un om care-și iubește comunitatea. Și o și demonstrează, prin proiectele derulate în beneficiul locuitorilor din Izvoarele.

Mai bine de jumătate din rețeaua de drumuri locale, care măsoară circa 40 de kilometri lungime, a fost asfaltată, datorită programelor de finanțare accesate la inițiativa edilului Ioan-Paul Grigore.

Accesarea Programului Național de Dezvoltare Locală a adus la Izvoarele suma de 20,7 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor de interes local, la care s-au adăugat și 4 milioane, fonduri locale și județene.

Utilitățile publice – alimentarea cu apă și canalizarea, indispensabile pentru un trai decent – au fost extinse în ultimii ani, atât cu bani de la bugetul local, cât și prin parteneriatele cu Consiliul Județean Prahova. Practic, în comuna Izvoarele, doar două case au rămas nelegate la rețeaua publică de alimentare cu apă!

Racordarea gospodăriilor la rețeaua de apă și la cea de canalizare, repararea și asfaltarea străzilor și amenajarea de trotuare de-a lungul drumului național DN1A, care străbate comuna, s-au realizat în colaborare cu CJ Prahova, la solicitarea domnului primar Ioan-Paul Grigore. Între 2016 și 2019, suma alocată de la bugetul județului pentru investiții la Izvoarele s-a ridicat la circa 1,5 milioane de lei.

Drumul Județean 102, care ajunge la Homorâciu dinspre Slănic, a intrat în ultimii doi ani în programele de asfaltare ale Consiliului Județean, îmbunătățind calitatea legăturii rutiere cu localitatea Izvoarele.

Datorită acestor investiții, Izvoarele a devenit în ultimii ani, una dintre comunele prahovene căutate pentru construirea de case de vacanță! Iar acum, atenția primarului este îndreptată către atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea învățământului și a serviciilor de sănătate în beneficiul cetățenilor din comunitatea sa locală.

Dezvoltarea vine din inițiative locale, promovarea proiectelor este atributul autorităților publice, iar Primăria Izvoarele este un adevărat exemplu în acest sens!” a conchis președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.