Guvernul Orban vrea să taie alocațiile copiilor. Măsura se va aplica de la 1 ianuarie 2020

Publicat in Politica 21 Octombrie 2019 2395 ori
Google+ WhatsApp
Guvernul Orban vrea să taie alocațiile copiilor. Măsura se va aplica de la 1 ianuarie 2020
Guvernul Orban vrea să taie alocațiile copiilor. Măsura se va aplica de la 1 ianuarie 2020

Noul guvern instaurat vrea să taie alocațiile copiilor care nu merg la școală. Elevii care nu pot motiva absențele vor primi mai puțini bani de la guvern. Măsura ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2020. Potrivit guvernanților, această decizie se dorește ca o soluție pentru combaterea abandonului școlar, tot mai mare în România în ultimii ani.

Alocațiile copiilor, tăiate dacă se acumulează prea multe absențe

Dacă un elev acumulează într-un semestru între 10 și 19 absențe ce nu pot fi motivate, alocațiile scad cu 20%. Peste 20 de ore de absență de la școală îi lasă pe copii și părinți fără alocație, se arată în actul normativ care va fi pus în practică de la începutul anului viitor. Este vorba despre ajutoarele sociale pe care familiile le primesc pentru susținerea familiei, iar de acestea beneficiază peste 300.000 de familii din țara noastră.

Sub guvernarea PSD, alocația pentru copil aproape s-a dublat de la 1 martie 2019. Parlamentarii au votat, la începutul lui februarie, creșterea alocațiilor pentru copii în 2019 de la 84 la 150 de lei.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.