Biografia fără perdea a lui Ludovic Orban, premierul desemnat: chitarist, anchetat de DNA si dansator la petreceri

Publicat in Politica 15 Octombrie 2019 3408 ori
Google+ WhatsApp
Biografia fără perdea a lui Ludovic Orban, premierul desemnat: chitarist, anchetat de DNA si dansator la petreceri
Biografia fără perdea a lui Ludovic Orban, premierul desemnat: chitarist, anchetat de DNA si dansator la petreceri

Ludovic Orban (56 de ani), propus premier de președintele Klaus Iohannis, este președintele PNL din 2017 și fost ministru al Transporturilor timp de aproape doi ani (2007 – 2008) în guvernul Tăriceanu. A fost singurul lider liberal care s-a opus în 2011 constituirii USL , alianța construită după ideea lui Dan Voiculescu. În 2016, a fost pus sub acuzare de DNA într-un dosar de corupție, a renunțat să mai candideze la un loc de parlamentar, dar în 2018 a fost achitat definitiv.

Acuzații de corupție


În aprilie 2016, chiar înainte de alegerile locale, Direcția Națională Anticorupție a dispus urmărirea penală și controlul judiciar timp de 60 de zile a lui Ludovic Orban, sub acuzația de folosirea influenței pentru obținerea de foloase necuvenite.

La acea vreme, Orban era candidatul PNL pentru funcția de primar general al Capitalei. DNA l-a acuzat că ar fi cerut unui om de afaceri suma de 50.000 euro pentru a acoperi cheltuielile campaniei electorale aflată în desfășurare la momentul respectiv.

Acidente rutiere cu Ludovic Orban


În decembrie 2007, pe vremea când era ministru al Transporturilor, a rămas fără carnet de conducere pentru 3 luni, după ce a acroșat în trafic un pieton, o fată de 14 ani, apoi s-a tamponat cu un alt autoturism.

În ianuarie 2015, pe când era deputat, Ludovic Orban a fost implicat într-un alt accident de circulație, pe când se întorcea de la Iași. Politicianul s-a răsturnat cu mașina pe drumul către Focșani, însă nu a pățit nimic.

Ludovic Orban, amator de dans și voie bună
Nu în ultimul rând, Ludovic Orban s-a remarcat în opinia publică și printr-o atitudine nonconformistă în timpul său liber.

În februarie 2010, în ajun de Sfântul Valentin, liberalul a impresionat o discotecă din județul Cluj cu mișcările sale de dans. Tot atunci, el a promis că se va revanșa față de soția lui pe care ... o lăsase acasă.

Semne de întrebare în cazul Transalpina

Fostul Guvern Victor Ponta a sesizat DNA în cazul Transalpina (DN 67C Bengeşti-Sebeş) ca urmare a mai multor nereguli descoperite de corpul de control al primului ministru. Guvernul de atunci spunea că e vorba de un prejudiciu de peste 400 de milioane de lei și în vizor erau Ludovic Orban, ca fost ministru al Transporturilor, dar şi fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, pentru că cei doi au iniţiat proiectul de refacere a Transalpinei şi au stabilit modalitatea de finanţare pentru plata lucrărilor.


În martie 2006 spunea că le-a recomandat colegelor sale de partid din PNL să nu urmeze stilul de carieră al femeilor din alte partide și să nu treacă prin patul nimănui ca să urce în funcții. El o dădea exemplu pe Raluca Turcan, la vremea respectivă membru PDL

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.