Parada portului popular - Valenii de Munte. Oficialitati prahovene, prezente la evenimentul de Sf. Maria

Publicat in Politica 15 August 2019 1597 ori
Google+ WhatsApp
Parada portului popular - Valenii de Munte. Oficialitati prahovene, prezente la evenimentul de Sf. Maria
Parada portului popular - Valenii de Munte. Oficialitati prahovene, prezente la evenimentul de Sf. Maria

Zeci de oficialitati prahovene, deputati PSD, sefi de institutii publice si reprezentanti din aparatele administrative locale au participat, astazi, la Parada Portului Popular de la Valenii de Munte, eveniment organizat in fiecare an cu ocazia praznuirii Adormirii Maicii Domnului.

Printre cei prezenti s-au numarat presedintele Consiliului Judetean Prahova, Bogdan Toader, deputatii PSD Prahova Laura Moagher, Rodica Paraschiv, Andrei Nicolae, ministrul Radu Oprea, dar si viceprimarul Ploiestiului Cristian Ganea, prefectul Madalina Lupea, consilieri locali si judeteni si autoritati locale din Valeni.

Este posibil ca imaginea să conţină: 7 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare şi în aer liber

Este posibil ca imaginea să conţină: 11 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare

Cu prilejul manifestarii de astazi, zeci de tineri imbracati in port popular au organizat un moment artistic deosebit, apreciat de publicul venit special din tot judetul sa ia parte la sarbatoarea din centrul orasului Valenii de Munte.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni pe scenă, oameni în picioare şi în aer liber

"Peste 30 de ediții ale paradei Portului Popular au strâns suflarea tradiției românești și a Prahovei, la târgul din Vălenii de Munte.

Azi am simțit emoție, dar și voie bună, speranță în ochii tinerilor, alături de colegii mei, iar producătorii gospodari ai Văii Teleajenului ne-au întâmpinat primitori ca de fiecare dată.

Meșteșugari și purtători ai tradiției, din toate colțurile județului nostru, vă mulțumim pentru ziua deosebită de Sfântă Mărie!Felicitări domnului primar Florin Constantin pentru promovarea tradițiilor românești!", a scris pe Facebook presedintele CJ Prahova, Bogdan Toader.
Joi, 15 august 2019, în oraşul Vălenii de Munte încep festivităţile Târgului Tradițional de Sfânta Maria Mare. Publicul este invitat să ia parte începând cu ora 10:00 la Parada Portului Popular care va marca deschiderea celor 4 zile de festivități dedicate evenimentului de la Vălenii de Munte. Parada va fi spectaculoasă, sute de dansatori din diverse formaţii, îmbrăcaţi în port popular, parcurgând traseul de la Gară la Piaţă, pe Bulevardul central „Nicolae Iorga”, în ritmuri de dans susţinute de Fanfara Prahova a Consiliului Judeţean.
Festivităţile Târgului Sfânta Maria Mare vor continua în paralel cu lucrările Universităţii Populare de Vară „Nicolae Iorga”, găzduite, de asemenea, de oraşul de pe Valea Teleajenului. Spectacole vor fi în toate cele 4 zile pe scena amplasată în Piața Orașului, la orele 19:00.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.