Prima intrebare de la referendum INCALCA DREPTURILE OMULUI

Publicat in Politica 25 Aprilie 2019 Actualizat: 25 Aprilie 2019 1753 ori
Google+ WhatsApp
Prima intrebare de la referendum INCALCA DREPTURILE OMULUI
Prima intrebare de la referendum INCALCA DREPTURILE OMULUI

Astazi au fost facute publice intrebarile de la referendumul pe Justitie, ce va avea loc odata cu alegerile europarlamentare. Prima intrebare este cea mai importanta si, dupa cum veti vedea, ea incalca drepturile omului. 

"Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?" - problema o reprezinta, din start, discriminarea intre cetateni, fie ei chiar si persoane condamnate. Daca pot fi amnistiati hoti de buzunare, spargatori de chioscuri de ziare sau condamnati pentru alte fapte antisociale, atunci oricine poate fi amnistiat. Sau, cel putin, are aceasta sansa. Cã ea se acorda sau nu, depinde de cei care judeca gravitatea faptei savarsite, reabilitarea persoanei condamnate etc. Nu putem face o diferenta intre condamnati, din punct de vedere al amnistierii sau gratierii, ci doar al anilor de pedeapsa. Atat. Toti condamnatii au dreptul la aceleasi conditii de detentie, indiferent de fapta comisa, viol, crima, santaj sau talharie. Mentalitatea potrivit careia un condamnat trebuie sa doarma pe saltele ude sau sa moara in inchisoare doar pentru ca asa a dorit un procuror smintit e una primitiva, talibana.

In fata legii, suntem toti egali, iar amnistierea sau gratierea pe criterii selective incalca, pur si simplu dreptul unui cetatean de a fi egal cu un altul.

Mult mai corect ar fi fost ca presedintele sa inlocuiasca aceasta prima intrebare cu urmatoarea:

"Sunteti de acord ca DNA-ul, Parchetele si judecatorii sa-si faca treaba pentru care sunt platiti? Corect, in baza legii si a probelor? Iar daca nu reusesc, sa fie exclusi din magistratura?".

Aceasta ar fi o intrebare de bun simt, care ar exprima vointa poporului in privinta infaptuirii actului de justitie. Pentru ca da, cu totii ne dorim o justitie independenta si eficienta. Restul, sunt doar baliverne si cancan-uri politice.

Asistam, inca o data, la o manifestare ieftina, perversa si vomitiva a presedintelui tarii, cel care ar trebui sa vegheze tocmai la respectarea drepturilor omului, fie el liber sau condamnat.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.