Sondaj CURS: PSD câştigã detasat alegerile europarlamentare, USR şi PLUS, pe locul 3

Publicat in Politica 21 Martie 2019 1243 ori
Google+ WhatsApp
Sondaj CURS: PSD câştigã detasat alegerile europarlamentare, USR şi PLUS, pe locul 3
Sondaj CURS: PSD câştigã detasat alegerile europarlamentare, USR şi PLUS, pe locul 3

Un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS, în perioada 13-28 februarie 2019, pe un eşantion de 1500 de respondenţi, la domiciliul acestora, arată că PSD ar câştiga alegerile europarlamentare, însă cu un scor mai mic decât arătau precedentele cercetări sociologice.

Potrivit sondajului CURS, 40% dintre români se declară "foarte siguri" că vor merge la vot la următoarele alegeri europarlamentare, de pe 26 mai. 34% susţin că "probabil" vor merge.

În privinţa partidelor, PSD conduce clasamentul, cu 31%, urmat de PNL, cu 23%. Pe trei este Alianţa 2020 USR-PLUS, cu 13%, urmată de ALDE, cu 13% şi Pro România, cu  10%. PMP şi UDMR sunt la limita pragului electoral de 5%.

Faţă de un alt sondaj CURS, realizat în perioada 21 ianuarie – 6 februarie pe un eșantion național de 1067 de persoane la domiciliul respondenților, PSD a scăzut un procent, iar PNL a crescut cu un procent. USR şi PLUS au fost măsurate separat în precentul sondaj, iar suma procentelor este egală cu 13%, la fel ca în sondajul de faţă. ALDE creşte cu 3% faţă de precedentul sondaj, iar Pro România creşte cu 1%.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.