Declaratii de presa Bogdan Toader: "Vom retrage proiectul majorarii tarifului gigacaloriei. Il lasam pe domnul Dobre sa se descurce"

Publicat in Politica 05 Februarie 2019 Actualizat: 05 Februarie 2019 2071 ori
Google+ WhatsApp
Declaratii de presa Bogdan Toader: "Vom retrage proiectul majorarii tarifului gigacaloriei. Il lasam pe domnul Dobre sa se descurce"
Declaratii de presa Bogdan Toader: "Vom retrage proiectul majorarii tarifului gigacaloriei. Il lasam pe domnul Dobre sa se descurce"

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Bogdan Toader, a sustinut, astazi, o conferinta de presa, in urma atacurilor repetate ale primarului Adrian Dobre pe tema majorarii tarifului gigacaloriei.

Primarul a declarat public faptul ca alianta PSD-ALDE din Consiliul Local este vinovata pentru aceasta majorare de tarif, incercand sa distraga atentia de la singura chestiune reala si demonstrata si anume incapacitatea de a gestiona partea administrativa a orasului nostru.

In realitate, majorarea de tarif a fost solicitata de operatorul Veolia, care a motivat cererea prin faptul ca tariful a ramas acelasi din 2011, iar in acest interval nu doar ca pretul gazului s-a majorat substantial, dar si salariul minim a crescut de la 750 de lei, la peste 2000 de lei. Aceste expuneri de motive au fost facute inclusiv intr-o discutie la care a fost prezent Adrian Dobre si care a lasat sa se inteleaga ca pricepe ce i se spune si ca va incerca sa identifice o solutie pentru ca acest contract al furnizarii agentului termic sa fie satisfacator pentru ambele parti.

In conferinta de presa de astazi, Bogdan Toader a anuntat ca PSD va retrage proiectul prin care tariful gigacaloriei urma a fi majorat conform realitatii economice expusa mai sus si, de asemenea, subventionat de la bugetul local, intrucat primarul Adrian Dobre s-a aratat nemultumit de aceasta varianta. Reamintim faptul ca aceasta a fost, de altfel, singura solutie avantajoasa atat pentru ploiesteni cat si pentru operatorul Veolia si a fost identificata nu de primarul Adrian Dobre, asa cum ar fi fost normal tinand cont de calitatea sa de administrator-sef al orasului, ci de social-democrati. Cu alte cuvinte, primarul nu doar ca nu si-a asumat acest subiect fierbinte pentru municipiu, dar nici nu a facut vreun efort pentru identificarea unei solutii, preferand sa se rezume la declaratii politice, demne de campania electorala, in care a repetat aceeasi poezie dictata de partid si anume ca PSD-ALDE vor scumpirea gigacaloriei.

In aceste conditii, Bogdan Toader a anuntat astazi ca proiectul mai sus amintit va fi retras la urmatoarea sedinta de Consiliu Local si se va reveni la pretul anterior aprobarii proiectului, pentru a nu mai exista dubii cu privire la impartialitatea PSD-ALDE. Astfel, cat de curand, Adrian Dobre va avea ocazia sa demonstreze ca poate sa fie primar, ca poate avea initiative si ca poate gestiona pozitiv un contract de servicii publice, fara ca ploiestenii sa aiba de suferit.

Astfel, incepand cu luna mai-atunci cand contractul cu Veolia expira, vom vedea cat de performant este aparatul administrativ format din primarul Dobre si consilierii sai si care au fost solutiile identificate de acestia.

Speram sa nu asistam si de aceasta data la un esec total asa cum s-a intamplat cu contractul pentru serviciile de dezinsectie/deratizare, pentru semnarea caruia au fost necesari doi ani, sacrificandu-se sanatatea ploiestenilor (reamintim invazia insectelor din 2017 si 2018, cazurile de intepaturi de capuse care au umplut spitalele in acea perioada, sobolanii morti care umplusera parcurile etc) sau contractul pentru curatenia strazilor, asumat de primarul Dobre-care a fost de acord cu majorarea sumei solicitata de prestator, ajungandu-se la o valoare mult mai mare decat in anii anteriori, contract care, din nefericire, nu reflecta curatenia din oras.

La finalul conferintei de presa, Toader a mai spus ca va preda Primariei Ploiesti CET Brazi, pe care va putea sa il administreze prin forte proprii si, odata aflat in subordinea directa a primarului, nu se va mai putea pune problema lansarii acuzatiilor asupra PSD sau ALDE.

In concluzie, Adrian Dobre are acum ocazia sa devina primar al orasului, chiar daca au trecut deja mai bine de doi ani de mandat, si sa demonstreze ca poate rezolva crizele in care s-a adancit orasul de la preluarea conducerii de catre PNL. De asemenea, Toader a declarat public ca Adrian Dobre va avea tot sprijinul consilierilor PSD atunci cand edilul va initia proiectul de hotarare care va solutiona criza termiei in Ploiesti.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.