Fiori reci pentru lichelele de la Haules! Noi interdictii pentru infractorii Onea&Negulescu; dosarul avanseaza rapid

Publicat in Politica 26 Noiembrie 2018 893 ori
Google+ WhatsApp
Fiori reci pentru lichelele de la Haules! Noi interdictii pentru infractorii Onea&Negulescu; dosarul avanseaza rapid
Fiori reci pentru lichelele de la Haules! Noi interdictii pentru infractorii Onea&Negulescu; dosarul avanseaza rapid

Adina Florea este noul procuror care face investigații în dosarul în care Lucian Onea și Mircea Negulescu sunt cercetați sub control judiciar. Sursele noastre au precizat că magistratul a conexat mai multe plângeri care vizează activitatea de la DNA Ploiești.

Inițiat, Lucian Onea și Mircea Negulescu au fost pusi sub invinuire de magistratul Elena Iordache, insa după înființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, cauza a fost trimisă acestui departament.

Citeste si: Sa ne aducem aminte: Motivele pentru care Onea-Negulescu-Giluela-Savu vor merge la puscarie incolonati

Săptămâna trecută, procurorul de caz a prelungit controlul judiciar pentru cei doi, impunând noi restricții.

Surse avizate susțin că celor doi le este interzis să facă declarații publice privind dosarul în care sunt vizați, precum și să ia legătura cu mai mulți procurori, printre care Laura Codruța Kovesi, Călin Nistor sau Dănuț Vonlintiru.

Potrivit Antena 3, un judecător ICCJ, Aida Popa, și mai mulți procurori, printre care Călin Nistor sau Dănuț Vonlintiru, ar urma să fie audiați în acest dosar. 

In plus, si procurorii Alfred Savu, Giluela Deaconu, dar si politistii judiciari Mihai Iordache si Gabriela Florea, toti in calitate de complici ai infractorilor Lucica si Portocala, au primit interdictii si vor fi audiati in dosarele deschise pentru abuzurile savarsite la DNA Ploiesti.

Citeste si: Miroase a puscarie pentru toata gasca de infractori! Onea si Portocala n-au voie sa ia legatura cu procurorii Giluela si Savu

Lucian Onea este acuzat de participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă.

"În fapt, procurorii au reținut că, în anul 2015,  inculpatul Onea Lucian (procuror şef în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti) a participat la constrângerea unui martor (ameninţându-l în mod direct că o va inculpa pe sora  acestuia într-o cauză penală) să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi tabele/liste cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept “mită electorală”.  Documentele au fost expediate prin fax şi poştă din Chişinău la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti.

Deşi ştia că probele sunt ticluite în mod mincinos de martor, procurorul Onea Lucian a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventivă a unui inculpat pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor, prezentând instanţei drept probe, documentele ticluite", explica Parchetul General.

Mircea Negulescu este acuzat de participație improprie, sub forma complicității, la săvârșirea infracțiunii de inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.