De-ale lui Timmermans. Olanda santajeaza Romania/ Declaratii uluitoare ale lui Basescu

Publicat in Politica 29 Octombrie 2018 896 ori
Google+ WhatsApp
De-ale lui Timmermans. Olanda santajeaza Romania/ Declaratii uluitoare ale lui Basescu
De-ale lui Timmermans. Olanda santajeaza Romania/ Declaratii uluitoare ale lui Basescu

Extrem de interesante observatiile facute de fostul presedinte Traian Basescu in legatura cu un posibil santaj pe care statul olandez l-ar face asupra Romaniei. Basescu prezinta o serie de coincidente petrecute in ultimele doua luni, cand autoritatile de la Bucuresti au fost atacate si criticate de oficiali olandezi, totul intamplandu-se in timp ce una dintre marile companii olandeze asteapta un contract de 1,6 miliarde de euro de la Guvernul Romaniei.

Astfel, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, intitulata “Filiera Olandeza”, Traian Basescu prezinta succesiunea unor evenimente in prim planul carora s-au aflat premierul olandez Mark Ruteprim-vicepresedintele Comisiei Europene, olandezul Frans Timmermans (foto stanga), si raportorul Comisiei de la Venetia in cazul Romaniei, olandezul Martin Kuijer. Concret, in postarea din 27 octombrie 2018, Traian Basescu aminteste cum la mijlocul lunii septembrie 2018 in Romania a avut loc vizita premierului olandez care a acuzat din nou ca suntem o tara corupta si ca nu putem intra in spatiul Schengen. Ulterior, la doua saptamani distanta, olandezul Frans Timmermans a atacat dur Romania, pentru ca unele dintre neadevarurile si manipularile acestuia sa fie preluate apoi de in raportul Comisiei de la Venetia, unde raportor a fost tot un olandez. Fix in aceasta perioada, compania olandeza Damen, suspectata si anchetata pentru coruptie, se pregatea sa primeasca din partea Guvernului Romaniei un contract de 1,6 miliarde de euro, insa decizia a fost amanata pana in 15 noiembrie 2018.

Iata analiza lui Traian Basescu:

Filiera Olandeza - eu nu-i spun filiera mafiota Cadenta evenimentelor:

 

1.Pe data de 12 Septembrie 2018, ne viziteaza intempestiv Mark Rute, Premierul Olandei, care vine pentru cateva ore la Bucuresti pentru a da o declaratie in care spunea ca suntem o tara corupta, deci NU Schengen.

 

2.Pe 01 Octombrie 2018, in Comisia LIBE a Parlamentrului European, olandezul Frans Timmermans pulverizeaza pur si simplu Romania printr-un raport despre coruptie si stat de drept, raport impanat cu destule inadvertente;

 

3.Pe 22 Octombrie 2018, Raportul Final al Comisiei de la Venetia vine si sustine inadvertentele din raportul Timmermans, ba este chiar la un pas sa ceara modificarea Constitutiei. Raportor a fost olandezul Martin Kuijer.

 

4.Pe 26 Octombrie 2018, compania olandeza Damen, suspectata si anchetata pentru coruptie, se astepta sa primeasca un contract de 1,6 miliarde euro de la Guvernul Romaniei. Decizia a fost amanata pana pe 15 Noiembrie 2018.
Eu nu cred ca 'prea cinstitii' olandezi Mark Rutte, Frans Timmermans si Martin Kuijer s-au concertat pentru a face presiuni asupra Guvernului Romaniei in perspectiva acordarii contractului de 1,6 miliarde euro catre firma olandeza Damen, mai ales ca aceasta este suspectata si anchetata pentru coruptie. Nu cred nici ca fotografiile aparute in presa cu Mark Rutte si proprietarul Damen au semnificatie nu...sunt doar asa...ca sa nu gresim castigatorul.

 

Ma astept ca 'prea cinstitii' olandezi Mark Rutte si Frans Timmermans sa acuze Romania de coruptie daca 'penalii' de la Damen ar primi contractul de 1,6 miliarde euro pentru armata.

 

Daca vrem in Schengen, eliminam olandezii 'penali' de la Damen”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.