Iti plac sporturile extreme? Vezi cât costă un salt de la 4.000 de metri, pe aeroportul Clinceni

Publicat in Oferte & Promotii 13 Mai 2014 7769 ori
Google+ WhatsApp
Iti plac sporturile extreme? Vezi cât costă un salt de la 4.000 de metri, pe aeroportul Clinceni
Iti plac sporturile extreme? Vezi cât costă un salt de la 4.000 de metri, pe aeroportul Clinceni

Unii sunt pasionați de sporturile extreme, în timp ce alții vor să facă din ele un business. Există însă și o categorie care îmbină plăcutul cu utilul.

 

 

 

Matei se pregătește să-și ia licența de parașutism. Are 30 de ani și, din 2010, lucrează la acest proiect. În sensul că a sărit deja de câteva ori în tandem cu un instructor, „undeva aproape de București, pe aerodromul Clinceni“, explică el. Și, pentru că își dorește „să treacă la un alt nivel“, a decis să urmeze un curs special care să îi permită să sară și singur. Matei se află printre acei pasionați de sporturi extreme care ar da orice pentru câteva minute de „prezență absolută“. „Pentru că mintea nu mai aleargă, ci se oprește, iar lumea din jurul tău capătă o altă formă“, încearcă el să explice ce simte când sare de la 4.000 m. Și nu este singurul.

 

„De la începutul sezonului de parașutism (n.r. - deschis la sfârșitul lunii martie) avem circa 20 solicitări de tandem pe weekend. În sezon, așteptăm în medie 50 de solicitări pentru tandem pe săptămână. Activitatea pe dropezone-ul TNT Brothers de la Clinceni (n.r. – la 16 km de București) începe în fiecare vineri la prânz și se încheie duminica, la apusul soarelui“, spune Bogdan Boeru, reprezentant TNT Brothers.

 

Cu o paranteză: în urmă cu aproape patru ani, frații Boeru - Bogdan (31 ani) și Dragoș (29 ani) - au pus în practică o pasiune mai veche: au început să organizeze sărituri cu parașuta atât pentru avansați, cât și pentru amatori. Așa a apărut TNT Brothers Dropzone. Și chiar dacă în România nu se poate vorbi de o piață dezvoltată pe acest segment, cum se întâmplă în țările din Europa de Vest, pasiunea lor s-a transformat repede într-un business. „Cifra de afaceri estimată pentru 2014 este de 2,5 milioane de lei, cu aproximativ 20% mai mare față de anul trecut“, punctează Bogdan Boeru. Și tot    anul acesta, pentru TNT Brothers au fost plănuite investiții de 40.000 euro.  „Investim constant în trainingul echipei și în echipamente. Iar pe termen lung ne dorim să investim într-un avion“, continuă el. Cu mențiunea că, în prezent, închiriază un avion de tip Pilatus Porter, cu o capacitate de zece persoane, conceput special pentru lansarea de parașutiști.

 

Cât costă un salt de la 4.000 m

 

Costul unui salt cu parașuta, în tandem cu un instructor profesionist, este de 700 lei. Cei care îşi doresc imagini din timpul experienţei au opţiunea saltului în tandem cu filmare (930 lei) sau a tandemului cu filmare şi fotografii (1.000 lei). Boeru își amintește de prima zi de zbor, de anul acesta, care a adus și primul student la cursurile de parașutism: Andreea, o tânără din București, care a sărit pentru prima dată în tandem anul trecut, iar acum, la fel ca Matei, a hotărât să își ia licența de parașutism, pentru a putea sări singură. Costul pentru inițierea în parașutism, conform metodei AFF - Accelerated Free Fall, este de 6.200 lei și constă într-o serie de cursuri teoretice și practice, potrivit TNT Brothers. În această zonă de business, concurența vine, bineînțeles, din mediul privat. Practic, mai există locuri speciale pentru astfel de sporturi, cum ar fi dropzone-ul de la Tuzla sau cel de la Cluj.

 

Mai departe, analiștii din piață spun că orașele unde se organizează astfel de salturi ar putea atrage mai mulți turiști dacă în pachetele vândute ar exista și această opțiune la capitolul „sporturi extreme“.

 

„Pachetele pentru programele de aventură sunt o noutate pe piața locală, iar numărul de solicitări este relativ mic. Valoarea actuală a acestei piețe, în România, este greu de aproximat“, spune Cătălin Câmpeanu, coproprietar Kara Sails, care a început să dezvolte, în 2012, pachete de turism de aventură „pe apă“, sub brandul Green Adventure. Potrivit lui, țări precum Bulgaria, Bosnia sau Slovenia generează încasări de sute de milioane de euro din turismul de aventură. Iar avantajul lor constă și în faptul că au beneficiat de sprijinul autorităților, care au înțeles că este important să-ți protejezi natura și să investești în conservarea ei.

 

Cifra de afaceri estimată pentru 2014 este de 2,5 milioane de lei, cu aproximativ 20% mai mare față de anul trecut.
Bogdan Boeru, TNT Brothers

 

 700 de lei reprezintă costul unui salt cu parașuta în tandem cu un instructor profesionist, pe aerodromul Clinceni

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.