Una dintre cele mai îndrăgite actrițe de către cinefilii români a încetat din viață: A murit din cauza cancerului - VIDEO

Publicat in International 15 August 2018 764 ori
Google+ WhatsApp
Una dintre cele mai îndrăgite actrițe de către cinefilii români a încetat din viață: A murit din cauza cancerului - VIDEO
Una dintre cele mai îndrăgite actrițe de către cinefilii români a încetat din viață: A murit din cauza cancerului - VIDEO

Actriţa Morgana King, care a jucat în trilogia "Naşul/ The Godfather" şi care a fost nominalizată la premiile Grammy, a murit la vârsta de 87 de ani, scrie BBC, conform news.ro.

Ea a interpretat rolul Carmela Corleone, soţia lui Don Vito - Marlon Brando în film - în primele două părţi ale trilogiei regizate de Francis Ford Coppola.

King a murit de cancer pe 22 martie în locuinţa din Palm Springs, California, a confirmat legistul.

Moartea ei nu a fost anunţată până când prietenul John Hoglund a publicat un mesaj de condoleanţe.

Aducându-i un omagiu pe Facebook, el a spus că "în timp ce mulţi îşi vor aminti de ea ca soţia lui Marlon Brando şi mama lui Al Pacino", King a reprezentat şi o "figură majoră" a scenei de jazz.

După ce a reluat rolul din "Naşul", în continuarea din 1974, ea a refuzat să filmeze într-un coşciug din motive de superstiţie.

Potrivit The Washington Post, Coppola a folosit-o pe King ca un punct de referinţă cultural pe platouri datorită rădăcinilor ei siciliene. "Francis m-a întrebat dacă platoul arată ca o adevărată casă siciliană", spunea ea în 1988. "I-am spus să pună o statuie a Sfântului Anton pe perete".

Născută în New York din părinţi italieni, tatăl ei - un muzician autodidact - a murit pe când ea avea 11 ani, lăsând-o în grija mamei, care locuia în Bronx.

În afară de rolul din "Naşul/ The Godfather", King a apărut alături de Danny Aielo în "Brooklyn State of Mind" din 1998 şi în soap opera "All My Children" de la ABC.

A continuat de asemenea o carieră prolifică în muzică, concertând în cluburi de-a lungul deceniilor. A lansat cel de-al 20-lea album în 1992, şi a susţinut ultimul concert live în 2000.

King a fost căsătorită de două ori, prima dată cu trompetistul Tony Fruscella, la vârsta de 17 ani, dar cuplul a divorţat după nouă ani, potrivit LA Times. Mai târziu, s-a căsătorit cu trombonistul Willie Dennis, în 1961, dar acesta a murit în urma unui accident de maşină patru ani mai târziu. Fiica ei din prima căsătorie, Graysan Simental, a murit în 2008. I-a supravieţuit un nepot.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.