Au invadat raurile de pe toata planeta si uimesc oamenii de stiinta

Publicat in International 05 Octombrie 2014 1708 ori
Google+ WhatsApp
Au invadat raurile de pe toata planeta si uimesc oamenii de stiinta
Au invadat raurile de pe toata planeta si uimesc oamenii de stiinta

Din cauza incalzirii globale, raurile din toata lumea au cunoscut o crestere a dezvoltarii algelor, in principal in cazul Didymosphenia geminata, care, in unele cazuri, acopera si 75% din albia unui rau.

 

Masele de alge se raspandesc rapid in apele raurilor de pe toata planeta, iar efectele asupra mediului inconjurator nu pot fi inca anticipate, potrivit BBC.

Cercetatorii sustin ca acest tip de alga se afla in raurile noastre de aproape 200 de ani. Unul dintre ei, Joshua Kurek, sustine ca dezvoltarea mai intensa a algelor este cauzata de incalzirea globala, care face ca raurile sa ofere conditii din ce in ce mai bune pentru acest proces.

"Schimbarile climatice au facut in asa fel incat algele sa aiba parte de habitate in care sa poata prospera", spun specialistii.

Scenariul este ca, pe masura ce incalzirea globala va continua, algele se vor dezvolta tot mai mult, lucru care ar putea cauza probleme pentru pesti si pentru animalele salbatice.

Didymosphenia geminata a fost descoperita petru prima data in 1988, in Canada.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.