Parcul de la Sala Sporturilor din Ploieşti va avea alt nume

Publicat in Eveniment 04 Septembrie 2018 2706 ori
Google+ WhatsApp
Parcul de la Sala Sporturilor din Ploieşti va avea alt nume
Parcul de la Sala Sporturilor din Ploieşti va avea alt nume

 

În anul centenarului Marii Uniri, autorităţile ploieştene pregătesc un proiect de rebotezare a parcului de la Sala Sporturilor "Olimpia", care ar urma să poarte numele Regelui Mihai I, alegere făcută ca un omagiu pentru activitatea fostului suveran şi pentru imaginea generală a monarhiei în România. Propunerea, care avea ocazia să intre în dezbaterea forului legislativ local încă din august dar s-a lovit de un aviz negativ, ar urma să fie reluată în această lună, între timp fiind purtate şi discuţii cu autorităţile judeţene, pentru amplasarea unei statui a Regelui Mihai în această zonă.

Propunerea de rebotezare a Parcului Tineretului vine într-un context mai amplu, de recăpătare a unei identităţi istorice a Ploieştiului, în condiţiile în care în perioada comunistă au fost "şterse cu buretele" foarte multe dintre semnele care aminteau de monarhie, fiind schimbate inclusiv numele unor străzi, bulevarde sau instituţii. Această "aplecare" capătă o însemnătate mai mare în 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, chit că, în cazul de faţă, Regele Mihai nu era născut în 1918.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a declarat astăzi că a avut discuţii cu reprezentanţii Primăriei Ploieşti pe această temă şi că există posibilitatea ca autorităţile judeţene să amplaseze în acest parc şi o statuie a fostului suveran, care s-a stins din viaţă în decembrie 2017, la vârsta de 96 de ani.

Proiectul a fost propus în discuţie în Consiliul Local Ploieşti şi zilele trecute, însă aleşii locali au decis să-l amâne, având în vedere că primise aviz negativ de la comisia de specialitate.

sursa: www.telegrama.ro 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.