Persoanele care umblă prin școli cu fața acoperită ar putea risca o amendă de până la 50.000 de lei

Publicat in Eveniment 20 Decembrie 2017 405 ori
Google+ WhatsApp
Persoanele care umblă prin școli cu fața acoperită ar putea risca o amendă de până la 50.000 de lei
Persoanele care umblă prin școli cu fața acoperită ar putea risca o amendă de până la 50.000 de lei

ersoanele care își acoperă fața atunci când se află într-o instituție de învățământ vor risca amenzi drastice, ce pot ajunge la câteva zeci de mii de lei. Măsura, prezentă într-un proiect de act normativ înregistrat recent la Camera Deputaților pentru dezbatere.


Concret, proiectul de act normativ 
interzice persoanelor care se află într-o școală sau orice alt spațiu destinat educației și formării profesionale să-și acopere fața cu orice fel de material care ar putea împiedica recunoașterea acestora, cu excepția cazurilor medicale. Persoanelor care nu respectă această interdicție li se va refuza, în prima fază, accesul în unitățile de învățământ. Cei care-și acoperă figura atunci când sunt într-o școală vor putea fi sancționați cu amendă cuprinsă între 5.000 și 50.000 de lei. Constatarea încălcării interdicției va fi făcută de către polițiștii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, de curând înregistrată la Camera Deputaților pentru dezbatere, urmărește aplicarea unor sancțiuni persoanelor care nu respectă anumite reguli atunci când se află într-o instituție de învățământ. Pentru a se putea aplica, proiectul de lege are nevoie de votul Parlamentului, de promulgare prin decret prezidențial și de publicare în Monitorul Oficial.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de act normativ, în România, “fenomenul violenței în școală este reflectat de o statistică îngrijorătoare. Conform datelor Ministerului Educației Naționale, în anul școlar 2014-2015 au fost raportate 18.793 de acte de violență în mediul școlar la nivel național”. În același document se amintește și despre faptul că, “în societatea contemporană, terorismul se înscrie în piramida violenței. Fenomenul terorismului, deși absent în spațiul românesc, având însă în vedere contextul european, trebuie să reprezinte o îngrijorare foarte serioasă pentru legiuitor“.

Inițiatorii proiectului consideră că, pentru prevenirea fenomenelor terorismului, este nevoie de dezvoltarea legislației primare, prin adaptarea acesteia la contextul european, iar această modificare este menită să aducă legislația din România mai aproape de contextul actual internațional.

Atenţie! Prevederile proiectului legislativ NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat de Parlament, promulgat de către președintele României şi publicat în Monitorul Oficial.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.