Conacul Doamnei Cora, din Blejoi, ar putea deveni monument istoric

Publicat in Eveniment 12 Septembrie 2017 1794 ori
Google+ WhatsApp
Conacul Doamnei Cora, din Blejoi, ar putea deveni monument istoric
Conacul Doamnei Cora, din Blejoi, ar putea deveni monument istoric

În urma realizării Planului Urbanistic General de către Primăria Blejoi, mai multe clădiri ar putea intra pe lista monumentelor istorice.

La Blejoi, realizarea PUG-ului se află într-un stadiu avansat şi ridică deja noi provocări.

Una dintre ele se referă la monumentele istorice de pe teritoriul comunei. Conform “Studiului istoric de fundamentare” (lucrare obligatorie din “opis-ul” Planului Urbanistic General), autorii - un colecttv de arhitecţi din Ploieşti - au identificat pe raza administrativ-teritorială a Blejoiului “o serie de locuinţe care ilustrează evoluţia habitatului tradiţional.

Potrivit publicației Info Blejoi, un număr de 7 clădiri perpetuează modelul tradiţional de locuinţă sătească, cinci dintre acestea fiind propuse pentru a fi incluse în Lista Monumentelor Istorice”.

Printre casele propuse se regăseşte şi locuinţa doamnei Coralia Temistole, construcţie impunătoare, construită înainte de anul 1900, care a servit după naţionalizare, drept grădiniţă, sediu de partid sau casă de oaspeţi.

Pe lista respectivă mai figurează și ruinele fostei biserici din Ploieștiori.

sursa: www.observatorulph.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.