Unde greseste Primaria Ploiesti in problema PUB-ului Doroftei

Publicat in Eveniment 28 August 2017 Actualizat: 28 August 2017 1397 ori
Google+ WhatsApp
Unde greseste Primaria Ploiesti in problema PUB-ului Doroftei
Unde greseste Primaria Ploiesti in problema PUB-ului Doroftei

Lasand la o parte aspectele legale, de necontestat, Primaria Ploiesti uita niste chestiuni foarte importante, in problema evacuarii spatiului in care Leonard Doroftei si-a amenajat PUB-ul ajuns celebru in mai multe tari occidentale.

In urma cu 11 ani, campionul Leonard Doroftei s-a vazut pus in situatia de a alege, fie sa ramana in tara, fie sa emigreze definitiv in Canada, impreuna cu familia, toti avand cetatenie. La momentul respectiv, Primaria Ploiesti i-a oferit titlul de cetatean de onoare al municipiului, oferindu-i si spatiul din centrul orasului. 

La vremea respectiva, Doroftei nu era doar mai tanar cu 11 ani decat azi, dar si hotarat sa ramana in tara lui, asa cum ar face-o orice om de bun simt, daca ar avea sansa sa nu moara de foame. Asadar, avand asigurarea municipalitatii ca se va putea bucura de afacerea lui fara ca cineva sa-l deranjeze, Doroftei a luat decizia sa ramana in Ploiesti si sa-si traiasca "pensia" aici, alaturi de familie si de clientii pub-ului, care, a banuit bine Mosu', se vor bucura sa-l vada in carne si oase. Calculele campionului nu prea aveau cum sa nu iasa, in conditiile in care banii investiti in afacerea familiei nu au fost putini, iar notorietatea, suficient de mare cat sa nu aiba nevoie de promovare niciodata. Campionul si-a construit, apoi, o casa, semn ca se hotarase sa ramana definitiv la Ploiesti.

Astazi, Primaria uita ca pe langa aspectele legale, mai exista unele aspecte de ordin moral, care nu pot fi negociate, angajamente pe care nu si le-a respectat, punandu-l pe Doroftei in fata unei decizii greu de luat: sa raman in Romania sau sa plec in Canada?

Cu siguranta ca s-ar descurca foarte bine in Canada, insa, asa cum am mai spus, una e sa emigrezi la 20 sau 30 de ani, cand esti un campion mondial activ, alta e sa-ti refaci viata la aproape 50, cand gloria incepe sa fie acoperita de perdeaua timpului. Sa fie clar, nimeni nu-l va uita pe Doroftei, el va avea acelasi respect pe care l-a avut in ziua marii victorii si peste 100 de ani, dar privind din punct de vedere al redesenarii planurilor de familie, acum e mult mai greu. 

Ce sanse ar fi avut Nadia in America daca ar fi plecat astazi? Incomparabil mai mici cu cele avute in urma cu 25 de ani, cand numele ei rasuna in toate difuzoarele.

Din acest motiv, Primaria Ploiesti este responsabila de ce i se intampla lui Doroftei astazi. Direct responsabila daca omul asta si-a cheltuit ultimii bani pe o afacere si o casa, crezand ca va avea o viata decenta in orasul lui natal, iar acum va trebui sa-si reorganizeze viata, de la zero.

Cu totii ii suntem datori acestui om, de la primari, consilieri si pana la cei care i-au trecut pragul. Cel mai mare campion al Ploiestiului a putut sa dea mana cu noi, cu modestie si caldura, coborand de pe piedestalul pe care si l-a castigat foarte greu. Sigur vom putea sa-i oferim si noi cel putin tot pe-atat, trebuie doar sa vrem.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.