Hoti de mici! Un pusti de 15 ani a fost prins la furat de lemne din Ocolul Silvic Slanic

Publicat in Eveniment 23 August 2017 674 ori
Google+ WhatsApp
Hoti de mici! Un pusti de 15 ani a fost prins la furat de lemne din Ocolul Silvic Slanic
Hoti de mici! Un pusti de 15 ani a fost prins la furat de lemne din Ocolul Silvic Slanic

Surprinși în flagrant, în timp ce sustrăgeau material lemnos. Unul dintre ei, în vârstă de 15 ani, nu este la prima abatere în ultimele 6 luni

 

În jurul orei 16, doi agenți din cadrul Postului de Poliţie Vîlcăneşti, împreună cu un pădurar de la Ocolul Silvic Slănic, au executat o acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. Astfel, au depistat doi tineri din localitate, de 20, respectiv 15 ani, care transportau cu câte un atelaj hipo 0,420 m.c. lemn de stejar, tăiat și sustras din pădurea Ocolului Silvic Slănic. În urma măsurării cantității de material lemnos, s-a stabilit că fapta celor doi constituie contravenție silvică, valoarea prejudiciului cauzat fiind de 386 lei.

Întrucât cel mai tânăr dintre contravenienți nu se afla la prima faptă de acest gen comisă în ultimele 6 luni (interval prevăzut de Legea nr. 171/2010), s-a dispus măsura confiscării atelajului hipo  și a harnașamentului cabalinei.

Cei doi localnici au fost sancţionaţi cu amendă în cuantum de 2.000 lei, respectiv 500 lei, iar materialul lemnos a fost predat proprietarului de drept.

 În plus, în timpul întocmirii actelor de constatare a contravenției, la Postul de Poliție Vâlcănești s-a prezentat mama băiatului de 15 ani, care - nefiind de acord cu măsurile dispuse de către poliție - a sunat în mod repetat la ”112”, reclamând acest aspect.

Pentru că a făcut acest lucru în mod nejustificat, și ea a fost sancționată contravențional, cu o amendă de 500 lei.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.