Apelul unei mame a cărei fetiță a murit de rujeolă: „E crunt să îi dai libertate unui om și să îl omori pe altul”

Publicat in Eveniment 03 August 2017 642 ori
Google+ WhatsApp
Apelul unei mame a cărei fetiță a murit de rujeolă: „E crunt să îi dai libertate unui om și să îl omori pe altul”
Apelul unei mame a cărei fetiță a murit de rujeolă: „E crunt să îi dai libertate unui om și să îl omori pe altul”

Una dintre cele 33 de victime ale rujeolei din România este Alexandra Mihaela Lișiță, o fetiță de cinci săptămâni din Lugoj. Alexandra nu a fost vaccinată pentru că nu împlinise vârsta de vaccinare. Fetița a murit în luna aprilie a acestui an. Totul a început în urma unei otite, pentru care a fost dusă la spital, unde a intrat în contact cu virusul rujeolic și a luat boala.

Rujeola i-a înrăutățit fetiței starea de sănătate și i-a provocat decesul. Mama fetiței, Laura Lișiță, care mai are acasă încă trei copii, militează pentru vaccinarea obligatorie. „Eu cred că toți copiii ar trebui vaccinați  așa cum spun doctorii. La o lună, la două, la trei, când spun doctorii să mergem să facem vaccinurile, dar să și fie vaccinurile.  La ceilalți copii am făcut toate vaccinurile și îi mulțumesc Lui Dumnezeu, nu am avut probleme cu ei”, a spus Laura Lișiță. Lugojeanca susține că nu a fost niciodată împotriva vaccinării.

„Nu am fost niciodată împotriva vaccinării. Eu îi înțeleg și pe cei care nu vor să își vaccineze copiii, dar libertatea unuia este condamnarea celuilalt. E ceva crunt să îi dai libertate unui om și să îl omori pe altul. Eu la toți le-am zis să își vaccineze copiii. Le-am zis că în orice este un risc. Eu am fost pentru vaccinare pentru că și eu am fost vaccinată. Veneau doctorii și ne vaccinau și nu am avut treabă. Era foarte bine că era obligatoriu și așa ar trebui să fie. Să își vaccineze toți copiii”, a mai spus Laura Lișiță, care susține că ar trebui luate și măsuri în spitale astfel încât „un copil care merge cu o boală să nu plece cu alta”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.