Sute de nereguli, depistate de pompieri în ultima lună

Publicat in Eveniment 03 Mai 2017 1037 ori
Google+ WhatsApp
Sute de nereguli, depistate de pompieri în ultima lună
Sute de nereguli, depistate de pompieri în ultima lună

În luna aprilie, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a desfăşurat 114 acţiuni de control la localităţi, operatori economici şi instituţii din întreg judeţul. De asemenea, în scopul preîntâmpinării unor evenimente nedorite, premergător Sărbătorii de Paşte, personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat controale la lăcaşurile de cult din judeţ, iar la sfârşitul lunii aprilie, aceste acţiuni au vizat zonele de campare şi unităţile de turism şi de agrement din localităţi în care se preconiza afluenţă mare de public cu ocazia Zilei de 1 Mai.

Pe timpul verificărilor au fost depistate 587 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 232 au fost înlăturate pe timpul desfășurări acestor acțiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 618 sancţiuni, cuprinzând 514 avertismente şi 32 amenzi, în cuantum de 25.000 lei.

Principalele deficienţe au constat în neasigurarea funcţionării optime a mijloacelor tehnice de primă intervenţie (stingătoare), executarea lucrărilor de modernizare fără solicitarea avizului de securitate de incendiu, neasigurarea marcării complete a tuturor căilor de acces şi evacuare cu indicatoare de securitate, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficienţe de ordin organizatoric etc.

Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 56 exerciţii în caz de incendiu, cu 628 participanți şi 7 exerciţii de alarmare publică în localitățile Bușteni, Albești Paleologu, Bărcănești, Balta Doamnei, Cocorăștii Mislii, Ceptura și Cosminele, precum și 13 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii.

În luna aprilie, personalul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a continuat să desfășoare, la nivelul întregului județ, acţiuni de informare preventivă aferente campaniilor “Nu tremur la cutremur” și “RISC”, campanii ce vizează transmiterea către populație a informațiilor corecte privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur, respectiv a informațiilor ce urmăresc reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor etc., care sunt cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electricitate, precum şi de coşuri de fum necurăţate.

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.