15 elevi militari de la Breaza participă la concursul de robotică "First Tech Challenge"

Publicat in Eveniment 17 Martie 2017 1222 ori
Google+ WhatsApp
15 elevi militari de la Breaza participă la concursul de robotică "First Tech Challenge"
15 elevi militari de la Breaza participă la concursul de robotică "First Tech Challenge"

O echipă formată din 15 elevi ai Colegiului Militar Naţional "Dimitrie Cantemir" din Breaza vor participa la "First Tech Challenge", competiţia naţională de robotică. La concurs participă echipe din 53 de licee din România, iar câştigătorii vor participa la "Global Robotics Championship" în Statele Unite ale Americii, la St. Louis, în luna aprilie.

"Cei mai tineri militari ai Armatei României sunt creativi şi pasionaţi. Lucrează în echipă având un scop bine stabilit: realizarea unui robot programabil şi comandat de la distanţă. Este vorba despre o competiţie ce le testează limitele gândirii, o competiţie în care trebuie îmbinate la cel mai înalt nivel abilităţile fiecăruia din echipă, de la design, la programare şi la proiectare", informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Competiţia se desfăşoară sub formă de turneu între echipe formate din câte doi roboţi. Echipele se realizează pe bază de alianţe. Acestea sunt formate din 10-12 persoane cu roluri foarte bine stabilite: patru proiectanţi constructori, trei programatori, doi în domeniul marketing-ului, un specialist foto-video, un cronicar şi un specialist în identificarea alianţelor.

''First Tech Challenge nu este o simplă competiţie de robotică, este o uşă deschisă către creativitate, inovare şi viitor. Le dorim succes elevilor Colegiului Militar Naţional "Dimitrie Cantemir" din Breaza şi de ce nu, să îi vedem în finala din Statele Unite ale Americii", transmite MApN, potrivit comunicatului.

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.