Vanzatori de branza, FERITI-VA! Ziaristul santajist din Ploiesti s-a intors!

Publicat in Eveniment 31 Ianuarie 2017 Actualizat: 31 Ianuarie 2017 2274 ori
Google+ WhatsApp
Vanzatori de branza, FERITI-VA! Ziaristul santajist din Ploiesti s-a intors!
Vanzatori de branza, FERITI-VA! Ziaristul santajist din Ploiesti s-a intors!

Dupa o pauza de cativa ani, timp in care n-a mai avut voie sa-si lucreze ca ziarist, potrivit sentintei Tribunalului Prahova, Virgil Radulescu s-a intors!

 

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu personajul, este vorba despre jurnalistul din Ploiesti acuzat de santaj si trafic de influenta, capete de acuzare extrem de grave, pentru care Radulescu a primit 2 ani de inchisoare cu suspendare si interzicerea dreptului de a mai practica profesia de jurnalist pe o perioada de un an după executarea pedepsei principale. Calculul e simplu: sentinta a fost data in 2013, pana in 2015 Radulescu a fost "inchis" cu suspendare, iar in 2016 i-a expirat interdictia de a-si mai practica meseria.

De apreciat e determinarea lui Virgil santajistul care, imediat dupa anul nou, s-a reapucat de treaba, lansandu-si un alt site, pe care a inceput sa publice materiale denigratoare la adresa mai multor politicieni si oameni de afaceri, in speranta ca, poate... cine stie?

Cel care l-a pus cu botul pe labe pe Radulescu in urma cu 3 ani este un vanzator de branza din Ploiesti, pe care ziaristul l-a santajat cu materiale negative. "Vrajeala" lui Radulescu a fost atat de prost facuta, incat omul a mers direct la Politie, iar de aici, stim ce s-a intamplat. Daca nu stim, aflam mai jos:

În baza art. 194 alin. 1,2 c. pen. cu aplic. art. 3201 alin. 7 c.pr.pen., condamnă pe inculpatul RĂDULESCU VIRGIL-FLORIN,la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de şantaj, faptă din luna septembrie 2012. În baza art. 64 alin. 1 lit. c c.pen., aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a exercita profesia de jurnalist, pe o durată de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza art. 257 alin. 1 c.pen. cu aplic. art. 3201 alin. 7 c.pr.pen., condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, faptă din luna februarie 2013. În baza art. 33 lit. a, 34 lit. b C.pen., inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a exercita profesia de jurnalist, pe o durată de 1 an după executarea pedepsei principale. Face aplicarea dispoziţiilor art. 71, 64 lit. a teza a II-a, b c.pen. În baza art. 88 c.pen., deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii şi arestării preventive, de la 04.04.2013 la zi. În baza art 861 c.pen., dispune suspendarea executării pedepsei rezultante, sub supraveghere, pe o durată de 4 ani, termen de încercare stabilit conform disp. art. 862 c.pen. In baza art 863 c.p., pe durata termenului de încercare, inculpatul este obligat să respecte următoarele măsuri de supraveghere: – să se prezinte trimestrial la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Prahova; – să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; – să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă. În baza art. 359 c.pr.pen., atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 864 c.pen. privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul neîndeplinirii cu rea credinţă a măsurilor de supraveghere stabilite prin prezenta sentinţă. În baza art. 71 alin. 5 c.pen., dispune suspendarea executării pedepselor accesorii pe durata termenului de încercare. În baza art. 350 alin. 3 lit. b c.pr.pen., dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 89/U/2013 emis de Tribunalul Prahova, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Ia act că părţile vătămate Huleni Mihai, şi Marin Mugur, nu s-au constituit părţi civile în cauză. În baza art. 191 c.pr.pen., obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum de 3100 lei. Cu apel, în 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru inculpat şi părţile vătămate. Pronunţată în şedinţă publică azi, 05.06.2013.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.