Politia Locala, din ce in ce mai prezenta pe strazile din Ploiesti. Amenzi record si controale in zone-cheie ale orasului

Publicat in Eveniment 25 Iulie 2016 986 ori
Google+ WhatsApp
Politia Locala, din ce in ce mai prezenta pe strazile din Ploiesti. Amenzi record si controale in zone-cheie ale orasului
Politia Locala, din ce in ce mai prezenta pe strazile din Ploiesti. Amenzi record si controale in zone-cheie ale orasului

Politia Locala Ploiesti isi face simtita prezenta, din ce in ce mai mult, pe strazile din municipiu, iar rezultatele se vad atat la nivel de ordine si disciplina stradala, cat si in incasarile institutiei. Amenzile record aplicate de agentii de Politie locali sunt bani care ajung in bugetul propriu al Ploiestiului, iar sumele nu sunt deloc de neglijat.

 

Spre exemplu, in weekendul care tocmai s-a incheiat, numai din amenzile de circulatie s-au strans peste 110.000 lei (aprox. 25.000 euro), bani ce vor intra in vistieria ploiestenilor.

De asemenea, multe dintre actiunile Politiei Locale ignorate pana nu demult, reprezinta, astazi, o prioritate pentru institutia condusa de Carmen Gheorghe: controalele in halele si pietele din Ploiesti, razii in Oborul de la marginea orasului sau controale la sistemele de securitate ale firmelor, o problema veche, dar in curs de solutionare.

Alte exemple de actiuni ale oamenilor legii, din ultimele 72 de ore:

 

Tânără de 24 de ani, cercetată penal de polițiști pentru că ar fi apelat la mila trecătorilor, însoțită de doi minori și ar fi solicitat diferite sume de bani

  • O patrulă mixtă din cadrul Secției nr. 1 Ploiești, în timp ce patrula vineri, a depistat o tânără de 24 de ani, care, fiind însoțită de doi minori, ar fi apelat la mila trecătorilor, solicitând diferite sume de bani.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire de minori în scopul cerșetoriei.

Material lemnos fără documente de proveniență depistat de polițiștii din Slănic

  • Un echipaj din Slănic a surprins vineri un localnic, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 1,2 m3 material lemnos, pentru care nu a putut prezenta documente de proveniență.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu o amendă de 1.000 lei, materialul lemnos fiind confiscat și predat în custodie reprezentantului Ocolului Silvic Slănic.

De asemenea, autoutilitara a fost confiscată.

Controale la agenți economici în domeniul sistemelor de securitate

  • Ofițeri ai Serviciului Ordine Publică și agenți din cadrul subunităților teritoriale de poliție (compartimentul ”sisteme de securitate”) au efectuat controale la agenți economici din județul Prahova.

Astfel, au fost verificați zece agenți de securitate, două echipaje de intervenție și cinci sisteme TVCI.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.000 lei.

428 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 110.395 lei, aplicate de polițiștii rutieri

  • În acest weekend polițiștii Serviciului Rutier au organizat o serie de acțiuni.

Pentru neregulile constatate au fost întocmite două dosare penale și aplicate 428 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 110.395 lei.

Ca măsuri complementare au fost reținute cinci permise de conducere și retrase opt certificate de înmatriculare.

Acțiune în comuna Șoimari

  • Vineri, în intervalul 16 - 1930, polițiști din Vălenii de Munte au desfășurat o acțiune în comuna Șoimari, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză.

          Astfel, au fost controlate 19 autovehicule și aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 lei.

Polițiștii din Plopeni au acționat pentru depistarea autovehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic

  • Polițiștii din Plopeni au organizat o acțiune rutieră având ca scop depistarea autovehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, acțiune la care a participat și un reprezentant al R.A.R. Prahova.

Astfel, au fost controlate 18 autovehicule, aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.250 lei, și a fost reținut un permis.

Polițiști din cadrul Secției nr. 4 Ploiești au acționat vineri noaptea în cartierele de pe raza de competență

  • De asemenea, vineri noapte, în intervalul orar 23-02, polițiști din cadrul Secției nr. 4 Ploiești au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a faptelor antisociale, în cartierele de pe raza de competență. Astfel, au fost verificate 17 autovehicule, legitimate 42 de persoane și aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.000 lei.

Acțiune în Bălțești, Măgurele și Gornet

  • Sâmbătă, polițiști din cadrul Secției Rurale nr. 8 Bălțești au organizat o acțiune pe raza comunelor Bălțești, Măgurele și Gornet, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Au fost verificate trei societăți comerciale, controlate 26 de autovehicule, legitimate 38 de persoane și aplicate opt sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.125 lei.

Sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 6.000 lei , date în urma unei acţiuni din zona Halelor Centrale şi a oborului

  • Polițiști din cadrul Secției nr. 1 Ploiești au desfășurat duminică o acţiune în zona Halelor Centrale şi a oborului, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, precum și a respectării prevederilor legale pe linie de comerţ. Au fost verificate 21 de societăți comerciale, legitimate 32 de persoane și aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.900 lei.

Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri (țigarete, alimente etc.), în valoare de 7.037 lei.

Exemple de infracțiuni rutiere:

  • Cde către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală – cinci (Filipeștii de Pădure, Ariceștii-Rahtivani, Potigrafu, Sângeru și Slon);
  • Conducere a unui autovehicul fără permis – două (Filipeștii de Pădure și Bălțești);
  • Conducere a unui autovehicul neînmatriculat – una (Ploiești);
  • Conducere a unui autovehicul de către o persoană care are suspendat acest drept – trei (Potigrafu, Ploiești și Câmpina);
  • Conducere a unui autovehicul de către o persoană care are anulat acest drept – două (Ariceștii-Rahtivani și

Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova în perioada 22-24 iulie a.c:

  • Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat 16 acțiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 441 de conducători auto și au fost controlate 110 autovehicule de transport persoane și mărfuri.Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat nouă infracțiuni și 672 de contravenţii, sancționând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (257 pentru viteză excesivă; 51 pentru abateri ale pietonilor; 102 pentru neutilizarea centurii de siguranță etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 30 permise de conducere şi au fost retrase 17 certificate de înmatriculare auto.

  • De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. În urma activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat zece infracțiuni (patru în flagrant) și 250 de contravenții (dintre care: 128 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 66 la O.U.G. nr. 195/2002, 22 la Legea nr. 12/1990 etc.), în valoare totală de 69.780 lei. Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 379 de autovehicule și au legitimat 967 de persoane.
  • În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 38 de infracțiuni și constatate 215 contravenții (dintre care 75 la Legea nr. 61/1991 și 118 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 1.072 de persoane și au fost controlate 646 de autovehicule (84 testări alcoolscop).

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.