Șase festivaluri la care să mergi anul acesta în Ploiești

Publicat in Eveniment 24 Mai 2016 1049 ori
Google+ WhatsApp
Șase festivaluri la care să mergi anul acesta în Ploiești
Șase festivaluri la care să mergi anul acesta în Ploiești

Ploieștiul nu este recunoscut pentru evenimentele pe care le găzduiește însă asta nu înseamnă că nu se întamplă nimic în oraș. Mai jos îmi propun să te conving de acest lucru.

 

Festivalul internațional de film Ploiești (PIFF) a devenit o tradiție la Ploiești, aflându-se deja la cea de a cincea ediție. Anul acesta AFI Palace Ploiești găzduiește între 16-19 iunie competiția internațională de scurtmetraje ce aparțin genurilor fantasy, thriller, horror și science fiction. În plus, programe tematice inedite, masterclass-uri, întâlniri cu regizorii veniți din toată lumea precum și evenimente speciale și incitante îi așteaptă pe cei care vor participa la PIFF.

piff

Festivalul culorilor este un eveniment care se va desfășura în premieră, în vara aceasta, la Ploiești. Festivalul este programat să aibă loc în Parcul Tineretului, pe 18 iunie, organizatorii anunțând pe lângă bătălia inedită de culori și prezența mai multor muzicieni naționali și internaționali. Peste 1300 de persoane și-au anunțat prezența pe Facebook până acum la eveniment!

festivalul culorilor

Ce ar mai fi de spus despre Festivalul internaţional de fotografie „Secvențe”? Programat în intervalul 30 septembrie – 2 octombrie, Festivalul „Secvențe” se află anul acesta deja la cea de a patra ediție. Concursurile de fotografie, expozițiile și atelierele, alături de conferințe, discuțiile libere și lansarea de lampioane pun Ploieștiul în compania selectă a orașelor din Romania care organizează un astfel de festival tematic prin străduința Asociației Escamonde.

secvente

Festivalul castanilor este o obișnuință în calendarul cultural muzical de toamnă al Ploieștiului. Festivalul – concurs, care poartă numele regretatului jurnalist ploieștean Gabi Dobre, se adresează melomanilor de muzică folk, fiind găzduit de Teatrul „Toma Caragiu”. Anul acesta evenimentul este programat în decursul lunii octombrie, organizator fiind Casa de Cultura „I. L. Caragiale”.

Festivalul castanilor

Ultimul pe lista, dar nu cel din urmă, este Festivalul internațional de jazz „Ploiești Hot Jazz Summit” programat la sfârșitul lunii noiembrie. Ploieștiul este cunoscut ca orașul care a găzduit la Palatul Culturii primul eveniment de jazz din România, în primăvara anului 1969. Interzis de regimul comunist în anii următori, festivalul a fost reluat în anul 2005 de către o mână de pasionați din oraș. Găzduit în prezent de Filarmonica „Paul Constantinescu”, evenimentul a reușit în fiecare an să anime viața culturală a orașului, aducând de-a lungul vremii la Ploiești nume importate din istoria jazz-ului.

Festivalul de jazz

La care dintre festivalurile ploieștene intenționezi să participi?

Later edit: Am fost înștiințat de faptul că pe parcursul lunii noiembrie, Ploieștiul va găzdui și a șasea ediție a Festivalului de teatru „Toma Caragiu”.

festivalul de teatru

 

sursa: www.iubescploiestii.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.