I-a prins noaptea pe Jepii Mici: 8 turisti, dintre care 4 copii, salvati de Jandarmeria Montana

Publicat in Eveniment 26 August 2015 1477 ori
Google+ WhatsApp
I-a prins noaptea pe Jepii Mici: 8 turisti, dintre care 4 copii, salvati de Jandarmeria Montana
I-a prins noaptea pe Jepii Mici: 8 turisti, dintre care 4 copii, salvati de Jandarmeria Montana

Marți, 25 august, anul curent, în jurul orei 2050 o patrulă de jandarmerie montană, aparținând Inspectoratului Județean Prahova a acționat împeună cu lucrători ai formațiunii Salvamont Bușteni pentru recuperarea si sprijinul unui grup de turiști în Masivul Bucegi.

În urma primirii unei solicitări prin numarul unic de apeluri de urgență 112, jandarmii, împreună cu salvamontiștii, s-au deplasat pe traseul Jepii Mici în zona Valea Spumoasă, unde au găsit un grup format din 8 persoane din care 4 copii blocat pe traseul dificil.

Turiștii, domiciliați în București, se deplasau pe traseul amintit mai sus cu intenția de a ajunge în stațiunea Bușteni, însă căderea serii i-a surprins fără mijloace de iluminat, ceea ce a dus la rătăcirea lor, motiv pentru care au apelat numărul unic de apeluri de urgență.

Acțiunea de salvare-evacuare a durat aproximativ 2 ore, turiștii neavând nevoie de îngrijiri medicale.

Turiștii aflați în dificultate pot apela cu încredere numărul unic de urgență 112, pentru a solicita sprijinul salvatorilor montani.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.