Dezbatere pe tema acordului comercial UE-SUA, organizată în Ploiesti

Publicat in Eveniment 24 Octombrie 2014 1218 ori
Google+ WhatsApp
Dezbatere pe tema acordului comercial UE-SUA, organizată în Ploiesti
Dezbatere pe tema acordului comercial UE-SUA, organizată în Ploiesti

O dezbatere pe tema acordului comercial UE-SUA, cunoscut sub numele Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii – TTIP, a avut loc, azi, la sediul Camerei de Comert si Industrie Prahova, la acest eveniment participand reprezentanţi ai administraţiei, respectiv primarul Ploiestiului, Iulian Badescu, si prefectul Rodica Paraschiv, oameni de afaceri, dar si reprezentantul senior în cadrul Misiunii SUA pe lângă UE Elena Bryan.

 

Oficialul SUA a aratat ca negocierile pe marginea acestui acord sunt unele dificile.

”Deşi se fac progrese în stadiul negocierii, este una complicată, cu multe puncte importante care va mai dura. Cred că cel mai complicat aspect este că avem două blocuri economice avansate- SUA şi UE- care au sisteme legislative şi de reglementare avansate. Misiunea noastră este să vedem cum aceste sisteme pot funcţiona mai bine împreună şi în acelaşi timp să conservăm integritatea lor şi să creăm un acord care să aducă beneficii şi oportunităţi atât pentru SUA, cât şi pentru UE şi pentru oamenii care locuiesc şi lucrează acolo”, a declarat  Elena Bryan, potrivit republicanul.ro.

TTIP are drept scop inlaturarea obstacolelor comerciale in numeroase sectoare economice si facilitarea in acest fel a vanzarii si cumpararii de bunuri si servicii intre SUA si UE, contribuind la cresterea economica si la crearea de locuri de munca.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.