Iulian Bădescu şi-a făcut vacanţa în Antalya pe banii lui Florian Walter

Publicat in Politica 16 Martie 2016 3017 ori
Google+ WhatsApp
Iulian Bădescu şi-a făcut vacanţa în Antalya pe banii lui Florian Walter
Iulian Bădescu şi-a făcut vacanţa în Antalya pe banii lui Florian Walter

Florian Walter, fost finantator al clubului Petrolul Ploiesti, a fost audiat, miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in calitate de martor, in dosarul in care Iulian Badescu este judecat pentru fapte de coruptie in legatura cu finantarea ilegala din bugetul local a echipei de fotbal. Walter a recunoscut ca i-a platit fostului primar al Ploiestiului, Iulian Badescu, cazarea la un hotel in Antalya, in timpul unui cantonament al echipei Petrolul Ploiesti in Turcia.

 

Florian Walter a spus, miercuri, in fata judecatorilor de la ICCJ, ca Iulian Badescu, consilieri locali si cativa ziaristi au insotit, in anul 2013, echipa Petrolul Ploiesti intr-un cantonament in Antalya, iar fostul primar s-a folosit de aceasta deplasare pentru a-si face campanie, prin transmiterea de imagini si fotografii in presa, potrivit Agerpres.

El a mai relatat ca, la un moment dat, in hotel a avut loc o sedinta la care au luat parte sportivii si staff-ul echipei, in cadrul careia Iulian Badescu a promis ca se va tine de cuvant in legatura cu premierea clubului, daca Petrolul Ploiesti va castiga Cupa Romaniei.

Walter a spus ca el i-a platit lui Iulian Badescu cazarea la hotel, insa nu si pentru consilieri sau ziaristi.

In acest dosar, Iulian Badescu a fost trimis in judecata de DNA pentru abuz in serviciu, luare de mita, efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit DNA, in cursul anului 2013, in calitate de primar al Ploiestiului, Badescu a semnat un contract de cooperare incheiat intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara 'Lupii Galbeni 2012' Ploiesti, iar ulterior a semnat regulamentul privind punerea in aplicare a acestuia, in lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustragand aceste operatiuni controlului de legalitate, regularitate si incadrare in creditele bugetare, si a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (in trei transe) catre asociatie, desi cunostea ca nu este legala.

Totodata, Badescu este acuzat ca i-a pretins unui reprezentant al acelei asociatii, in schimbul derularii contractului de asociere si a regulamentului de aplicare a contractului, precum si a efectuarii platilor, 300.000 euro reprezentand un comision de 10% din valoarea totala a sumelor ce urmau a fi acordate de primarie jucatorilor echipei de fotbal FC Petrolul Ploiesti, ale carei interese erau reprezentate de Asociatia Comunitara, precum si foloase necuvenite constand in contravaloarea transportului si a cazarii, in perioadele ianuarie - februarie 2013, respectiv ianuarie - februarie 2014, la doua hoteluri din Turcia, unde Badescu a insotit echipa in cantonament.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.