Vrei sa pleci la munca in Anglia? Premierul britanic vrea măsuri pentru LIMITAREA imigranţilor europeni

Publicat in Eveniment 19 Octombrie 2014 521 ori
Google+ WhatsApp
Vrei sa pleci la munca in Anglia? Premierul britanic vrea măsuri pentru LIMITAREA imigranţilor europeni
Vrei sa pleci la munca in Anglia? Premierul britanic vrea măsuri pentru LIMITAREA imigranţilor europeni

Premierul britanic, David Cameron, analizează posibilitatea introducerii unor măsuri pentru limitarea numărului imigranţilor europeni care vin la muncă în Marea Britanie. Preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, avertizează că planul este discriminatoriu şi intră în contradicţie cu reglementările comunitare.

 

Preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, l-a avertizat duminică pe premierul britanic David Cameron să nu încerce să rescrie principiul Uniunii Europene privind libertatea de circulaţie, apreciind că acest principiu este esenţial pentru piaţa internă a UE, informează Reuters.

Comentariile lui Barroso, făcute la BBC, subminează eforturile lui Cameron de a-i calma pe britanici, înaintea alegerilor din 2015, care se tem că Marea Britanie are de suferit din punct de vedere economic şi cultural din cauza imigraţiei prea ridicate.

'Libertatea de circulaţie este un principiu foarte important al pieţei interne. Sfatul meu insistent pentru Marea Britanie este să nu pună sub semnul întrebării acest principiu', a declarat Barroso într-un interviu pentru postul de televiziune BBC.

Într-un articol publicat în Sunday Telegraph, Cameron a spus că 'va pune dreptul de imigraţie în UE în centrul negocierilor (Marii Britanii) în Europa'. Ziarul The Times, care a citat surse neidentificate, a scris că David Cameron doreşte să plafoneze numărul imigranţilor necalificaţi din UE care vin să lucreze în Marea Britanie.

Întrebat despre o astfel de posibilitate în interviul cu BBC, Barroso a spus că cel mai probabil un astfel de demers ar încălca acquis-ul comunitar şi a adăugat că nu este la curent cu o propunere concretă în acest sens făcută de Marea Britanie. 'Mie mi se pare că orice fel de plafonare arbitrară nu este în conformitate cu normele europene', a insistat Barroso.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.