Boala limbii albastre s-a extins si in Prahova

Publicat in Eveniment 28 August 2014 1451 ori
Google+ WhatsApp
Boala limbii albastre s-a extins si in Prahova
Boala limbii albastre s-a extins si in Prahova

Boala limbii albastre se extinde si afecteaza nu numai bovine, ci si oi. Prezenta virusului a fost confirmata la o stana din localitatea Naruja, judetul Vrancea.

 

 

Si in Prahova medicii veterinari au confirmat doua focare, iar in alte sapte cazuri exista suspiciunea ca in gospodariile oamenilor sunt animale bolnave. Cazurile confirmate pana acum sunt in localitati aflate la granita cu judetul Buzau. Patru vaci si doua oi care au contactat boala umeaza sa fie sacrificate, iar grajdurile au fost dezinfectate.

 

Intr-o alta localitate din judetul Buzau, o vaca a fost gasita moarta joi dimineata si exista suspciunea ca decesul a fost provocat de boala limbii albastre.

 

Maladia se transmite la animale prin intepatura unor tantari. Din fericire, nu exista riscul transmiterii la om si niciun pericol sa consumam lapte sau carne de vita sau de oaie.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.